22. května 2009 • 20:56

Stolní tenisté El Niňa mají další titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stolní tenisté pražského El Niňa získali popáté za uplynulých šest let a potřetí za sebou mistrovský titul. Letošní finále rozhodli až v posledním možném pátém utkání, v kterém dnes doma na Kotlářce porazili Robot Mokré Lazce 5:2.



"Tenhle titul byl těžší o to víc, že tři tady v oddíle končíme, takže jsme se chtěli rozloučit se ctí a vyhrát. Oni nám to hodně znepříjemnili, ale naštěstí rozhodla vyrovnanost družstva a výhoda domácího prostředí," řekl ČTK kouč El Niňa Jindřich Panský.

Favorizované dejvické družstvo vedlo v sérii už 2:0 na zápasy, ale ve Slezsku dvakrát prohrálo, a tak o vítězi extraligy musel rozhodnout až pátý souboj. "Jedeme si do Prahy pro titul, nic jiného nechceme," hlásil Lubomír Jančařík z Mokrých Lazců.

Jenže v domácí malé hale se opět vrátil do vynikající formy Dmitrij Prokopcov. "Dimo, Dimo, Dimo," mohla skandovat asi stovka diváků, když ukrajinský rodák, který reprezentuje Česko, na úvod porazil Jančaříka jasně 3:0 a následně smetl i Viktora Diducha. Bodově se k němu dvakrát přidal Tomáš Konečný a pátý bod získal Bohumil Vožický, který nahradil zraněného mistra republiky Josefa Šimončíka.

"Doma jsem ukázali, že jsme silnější a šli jsem si za svým cílem," radoval se Prokopcov, pro kterého to byl první "opravdu tuzemský" titul, protože loni získal české občanství. "Užívám si to," řekl.

Z mistrovského týmu odejdou trenér Panský, Šimončík a Vožický, který jde hrát do Itálie. "Za tři roky mám tři tituly. Klub ale jde jinou cestou, omladil, a tak jdu do druhé francouzské ligy. Jsem spokojený, je to kvalitní soutěž a divácky zajímavější," řekl Šimončík.

Novým trenérem El Niňa se stane Pavel Špaček a kádr doplní nadějní odchovanci Tomáš Tregler a Michal Obešlo. "Jsou perspektivní a je potřeba dát mládí šanci," vysvětlil majitel klubu Zbyněk Špaček, který sáhl k obměně i kvůli finanční krizi.

A získá El Niňo za rok čtvrtý titul po sobě? "Lazcům zůstane sestava stejná jako letos, takže budou silní. U nás to bude šance pro mladé a doufám, se s nimi popereme ve finále o výhru," uvedl Prokopcov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud