6. června 2009 • 11:54

Vladimír Kličko vyzve Čagajeva

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profesionální mistr světa těžké váhy Vladimir Kličko se postaví 20. června do ringu proti uzbeckému boxerovi Ruslanu Čagajevovi. Duel, který se koná na fotbalovém stadionu Schalke v Gelsenkirchenu, potvrdila Kličkova promotérská společnost KMG.



Původně měl mladší z bratrské dvojice v tomto termínu obhajovat tituly organizací IBF a WBO proti Britu Davidu Hayemu. Ten ale souboj odřekl kvůli zranění. Manažeři ukrajinského šampiona rychle hledali náhradu, neboť nechtěli zklamat desetitisíce diváků, kteří už měli koupený lístek.

Nyní se dohodli s Čagajevem, jenž už také v minulosti držel pás pro mistra světa. V roce 2007 porazil o titul organizace WBA Nikolaje Valujeva.Minulý víkend mělo dojít k odvetě tohoto souboje v Helsinkách, ale Čagajevovi byla v krvi zjištěna žloutenka typu B.

Tato komplikace ukrajinské straně nevadí, vyřešit ji může pozápasové očkování.Třiatřicetiletý Kličko má v profesionálním ringu bilanci 52 výher a třech porážek, o tři roky mladší Čagajev ještě nikdy neprohrál. Z 26 duelů jednou remizoval, zbylé souboje vyhrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud