7. listopadu 2015 • 19:45

Dostihový klub láká: Váňovi koně, které můžete (spolu)vlastnit, zářili

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dostihový den sezony dostali zájemci o vstup do Dostihového klubu iSport.cz malou ochutnávku. Oba koně, které trenér Josef Váňa klubu pronajme pro příští sezonu, uspěli v Kolesách. Theophilos zvítězil ve steeplechase na 3500 metrů, Tahini byl ve steeplechase cross country na 3700 metrů třetí.



„Já jsem rád, že se to případným spolumajitelům mohlo líbit, protože to vítězství bylo celkem přesvědčivé,“ pochvaloval si Josef Váňa poté, co pětiletý hnědák Theophilos v Kolesách vyhrál Cenu společnosti Darwin´s Pet s.r.o., výrobce krmiv Nutrin.

Dostihový klub iSport.cz přibírá nové členy, kteří mohou zblízka ochutnat pocity dostihových majitelů. Do klubu může vstoupit každý za příspěvek v hodnotě tisíc korun na rok ZDE>>>

Theophilos se v úvodu dostihu držel v druhé polovině pole, ke konci se ale posunul dopředu a v cílové rovině předvedl pod jezdcem Janem Kratochvílem v sedle působivý finiš, po němž zvítězil lehce o pět délek před Modasem.

„Z Theophilose jsem byl v průběhu dostihu velmi nervozní, protože jsem viděl, že s ním má žokej spousty práce. Po dostihu říkal, že dostih byl hodně pomalý, že kůň potřebuje víc cválat dopředu. V druhé půlce dostihu, jak ho vypustil, bylo vidět, že to není úplně marné zvíře,“ radoval se Váňa. „Žokej ho chválil, že i když měl problémy ho držet, docela slušně skákal na to, že šel teprve druhý překážkový dostih v životě.“

Žokej Josef Váňa promlouvá o svých koních
Video se připravuje ...

Theophilos byl hodně energický už před startem v paddocku. Vzpínal se na zadní a jezdce pustil do sedla až poté, co otěže chytil sám Váňa.

„On je to hodně impulsivní kůň, ale já věřím, že čas ho srovná,“ líčí Váňa. „Když jsme ho dostali z Francie, byl v docela špatném psychickém stavu a ono se to lepší. Máme ještě čas zimní přípravy a já myslím, že ho spravíme.“

Theophilos je v pěti letech teprve na začátku kariéry, po svém letním premiérovém překážkovém dostihu v Mostě, kde skončil druhý, má za sebou další dobrý výsledek.

Theophilos s Janem Kratochvílem uhání pro vítězství ve steeplechase na 3500 metrů v Kolesách
Theophilos s Janem Kratochvílem uhání pro vítězství ve steeplechase na 3500 metrů v Kolesách

„Pravda je ta, že to byla pátá kategorie, ale zase tam nebyli úplně koně, kteří jsou bezvýznamní,“ říká Váňa. „Nám šlo spíš o to provést ho dostihem, aby si zaskákal, to že vyhrál je jenom třešínka na dortu.“

Sedmiletý ryzák Tahini, druhý z koní, které si Dostihový klub iSport.cz od Váni pronajme, doběhl v Ceně společnosti Temposervis CZ a.s. Praha opět s Janem Kratochvílem v sedle na třetím místě šest a tři čtvrtě délky za vítězným Jantarem v sedle s Petrem Tůmou. Byl to pro něj první start od letošního ledna.

„Já si myslím, že měl být víc vepředu, ale porazil ho kůň, který byl schopen dvakrát vyhrát v Pardubicích. U mě dobrý,“ hodnotil Váňa.

Dobrý den Váňovy stáje podtrhl i triumf pětiletého Cross Ice v hlavním dostihu odpoledne, Ceně  společnosti Charvát Group, steeplechase cross country na 4000 metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud