24. září 2015 • 18:18

Evropský pohár žokejů je tady! Už v sobotu v Chuchli dostihy s dotací 4 miliony

Autor: ejc2015.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé čekání na prestižní mezinárodní dostihový den je u konce. V sobotu se v pražské Chuchli uskuteční vůbec poprvé v historii mimořádná dostihová akce s výběrem nejlepších žokejů Starého kontinentu. Organizátoři akci nazvali Evropský pohár žokejů 2015 a k vidění bude kromě pětice dostihů s bezmála čtyřmilionovou dotací exkluzivní doprovodný program a atrakce pro celou rodinu.



Tým organizátorů sice plánuje udělat z podniku každoroční prestižní záležitost, avšak základy k podobné ambici budou položeny právě nyní a Vy můžete být u toho!

Dostihový den nabídne pět dostihových klání, ve kterých se představí přední evropští žokejové, kteří přijali pozvání. Uvidíte zde dvojnásobného německého šampiona Filipa Minaříka a pětinásobného českého, trojnásobného španělského a také slovenského šampiona Václava Janáčka.

Dále se můžete těšit na dva italské šampiony Umberta Rispoliho a Cristiana Demura. Nejpočetněji zastoupeným národem jsou Francouzi, kteří se v Chuchli představí hned tři, nejslavnějším z nich je Fabris Veron, dále přijedou Olivier Placais a Théo Bachelot.

Po jednom zástupci přicestuje z Irska, odkud nastoupí Tadhg O’Shea, ze Španělska, které bude reprezentovat tamní osminásobný šampion Jose Luis Martinez, švédské zájmy bude zastupovat příslušník tamní jezdecké špičky Per Anders Graberg.

Britskou kolébku turfu bude zastupovat Martin Dwyer. Východní sousedy přijede reprezentovat pětinásobný slovenský šampion Jaroslav Línek, polskou jezdeckou školu bude prezentovat dvojnásobný tamní šampion Szczepan Mazur a konečně z Kazachstánu pochází tuzemský šampion z posledních dvou sezón Bajuržan Murzabajev.

<< Více o Evropském poháru žokejů najdete zde >>

Můžete se těšit na atraktivní společenský a doprovodný program, který bude moderovat Leoš Mareš. Vedle dalších VIP hostů se chystá vystoupení String Ladies a program Na Stojáka.

V rámci „Ladies Day“ budou k vidění nádherné klobouky a přítomné dámy si budou moci doaranžovat vlastní kloboukovou kreaci podle svého vkusu. Inspiraci bezesporu načerpají na módní přehlídce přední české návrhářky Ivety Řádkové, kde se vedle klobouků ukážou také outfity vhodné nejen na dostihy.

V ukázkovém dostihu dětí a poníků se představí možné budoucí hvězdy dostihových drah, nebude chybět program pro rodiny s dětmi včetně tomboly a závodů o hodnotné ceny. Návštěvníci European Jockey’s Cupu si navíc budou moci porovnat dva různé světy rychlosti, k dispozici bude jak trenažér fomule 1, tak dostihový simulátor, na kterém se bude moci na několik okamžiků stát žokejem doslova každý.

<< Více o Evropském poháru žokejů najdete zde >>

Vstupné na sobotní akci je 200 korun. Děti jdou zdarma. European Jockey’s Cup bude živě přenášen Českou televizí, která se přihlásí ze studia přímo na chuchelském závodišti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud