27. června 2016 • 10:35

Nezmar Váňa po úspěšné kvalifikaci: Je to kůň do Velké jako hrom

Autor: , bda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhou kvalifikaci na 126. ročník Velké pardubické steeplechase s Českou pojišťovnou vyhrál Templář (Stáj Luka-trdelník.com) s Josefem Bartošem. Devítiletého hnědáka v Malé Morávce připravuje trenér Antonín Novák. Dostih dokončilo jedenáct koní, sedmý skončil nestárnoucí Josef Váňa (63 let) s Rabbit Hawk Wingem. Splnil tak kvalifikační podmínky k případnému startu ve Velké pardubické.



„Pěkně jsem se svezl," pochvaloval si Váňa. "Kůň je teprve sedm týdnů po operaci v tréninku. Myslím, že je to budoucna kůň do Velké jako hrom."

O vítězství v Memoriálu Miloše Svobody ve finiši bojovala trojice koní. Dva z toho - Templář a Ter Mill, z tréninku Antonína Nováka, který druhou kvalifikaci vyhrál přesně před třiceti lety v sedle legendárního Železníka. Nejvíc sil měl v horku nakonec devítiletý Templář.

Templář s Josefem Bartošem (vlevo) a Puntarenas s Lukášem Matuským svádí boj ve finiši druhé kvalifikace na Velkou pardubickou steeplechase s Českou pojišťovnou
Templář s Josefem Bartošem (vlevo) a Puntarenas s Lukášem Matuským svádí boj ve finiši druhé kvalifikace na Velkou pardubickou steeplechase s Českou pojišťovnou

„Byl to poctivý dostih s dobrým tempem," komentoval dostih vítězný žokej Josef Bartoš. "Vím, že tam byly nějaké kolize, ale měl jsem dobrou pozici kolem pátého místa a vyhnul jsem se jim. Templář dobře skákal, jen jsem si hlídal špičku a potom vydržel až do konce."

Druhý skončil Puntarenas (Nicole TJ Monty UH) s Lukášem Matuským od trenéra Františka Holčáka, třetí desetiletý bělouš Ter Mill (DS Malá Morávka) s Janem Odložilem. Na dotovaných pozicích doběhli čtvrtý Reaper (Stáj Wrbna) s Jaroslavem Myškou a pátý Hippo Jape (Viktor Komárek) s Jiřím Kouskem.

Do cíle se úspěšně dostali i Amaragon (Maxa-Nýznerov), Rabbit Hawk Wing (Rabbit Trhový Štěpánov), Sherardo (Bea-www.fotokisza.com), Nebrius (Vasury Kolesa), Klaus (Dr.Charvát) a Universe of Gracie (BORS Břeclav).

Naopak se znovu nedařilo loňskému vítězi Velké pardubické Ribelinovi (Lokotrans) s Pavlem Kašným. V letošní sezoně startoval Ribelino třikrát, ale do cíle se ještě nedostal ani jednou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud