Květoslav Šimek
5. srpna 2020 • 10:46

Váňův šampion byl v Itálii pozitivně testován, čeká se na B vzorek

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmiletý valach L’Estran, kterého pro italskou stáj Scuderia Aichner SRL připravuje Josef Váňa mladší, měl po červnovém dostihu v Meranu pozitivní dopingový nález. V těle mu našli zbytky ketoprofenu, což je lék patřící mezi nesteroidní protizánětlivá léčiva s analgetickými a antipyretickými účinky. Informuje o tom italský deník Alto Adige.



„Jsem ohromen výsledky analýzy,“ citoval italský list trenéra Josefa Váňu mladšího. „Kůň měl v dubnu koliku, ošetřovali jsme ho, rekonvalescence proběhla velmi rychle. Byl pozitivní na ketoprofen. Víc nemám co říct, koni jsem nic nepodal, je naštěstí ve výborném zdravotním stavu a nemá zapotřebí „pomůcky“.“

Hnědák L’Estran měl fantastickou především minulou sezonu. Všechny tři dostihy vyhrál. V červnu triumfoval s Janem Kratochvílem ve francouzském Dieppe, vítězný pak byl i s Josefem Bartošem v srpnu v Meranu. Skvělou sezonu završil prestižním vítězstvím v Gran Premio Merano, kde majiteli na prémii vydělal 2,8 milionu korun. Opět s Josefem Bartošem v sedle.

Josef Bartoš vedl L’Estrana i v inkriminovaném dostihu na konci června v Meranu. V Grande steeplechase d‘Europa doběhli druzí za stájovým kolegou Notti Magichem (Jan Faltejsek). Aktuálně se čeká na výsledky B analýzy vzorků. L’Estran má zatím podle italských regulí do 26. srpna zákaz startů.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud