Zdeněk Janda
3. prosince 2023 • 12:35

42 hodin na cestě! Spaní na letišti... Zamazal z ČT přišel o přímý přenos

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SINGAPURU | 42 hodin na cestě! Skupinka českých reportérů dorazila do Singapuru, dějiště světového šampionátu ve florbalu, o den později. Reportér iSport.cz stihl zápas jen tak tak, ovšem, televizní komentátor Ondřej Zamazal musel do hlediště usednout pouze jako divák. „Bohužel, už dopředu jsme museli zařídit náhradu. Bylo jasné, že to nestihneme všechno zařídit,“ uvedl Zamazal. To, aby kvůli zdlouhavému přesunu nestihl v cizině odkomentovat zápas, se mu stalo poprvé v kariéře.



Komplikace začaly už v Praze na Ruzyni. Letadlo se skupinkou novinářů a pracovníků Českého florbalu čtyři hodiny stálo na ploše kvůli sněhové vánici a zdravotním problémům dvou cestujících.

Takže letadlo v Amsterdamu uletělo, a jediný způsob, jak se dostat Singapuru, byl spoj až o den později z Paříže. Už v tu dobu Zamazal musel aktivovat záložní plán.

„Zavolal jsem Martinovi Kozákovi, jestli by to nezval. Čímž mu tímto děkuju,“ hlásil zkušený komentátor ČT.

Do haly se společně se spolukomentátorkou Tamarou Hašovou dostali až asi patnáct minut před zápasem. „A to jsme si nemohli dopředu dovolit risknout, protože už jenom propojit všechna zařízení něco trvá,“ vysvětluje Zamazal. „Navíc Martin kvůli tomu cestoval z Brna, takže bylo jasné, že už to odkomentuje.“

Což byla správná volba, protože jinak by to nešlo. Zamazal tedy při zápase s Polskem usedl v hale v Singapuru ke komentátorské pozici, ale bez sluchátek na uších.

Komentář byl z Prahy.

Něco podobného už se mu přihodilo jednou v Česku, když nestihl utkání na Moravě kvůli tomu, že sebevrah na kolejích přerušil dopravu.

Na poslední chvíli na utkání dorazil i Jaroslav Berka, hlavní kouč mužské reprezentace, jenž má v Českém florbalu na starost všechny elitní složky.

Skupinka českých novinářů nejdřív musela improvizovaně na pár hodin ulehnout v promrzlé letištní hale v Amsterdamu, protože společnost KLM nebyla schopná zajistit žádné náhradní řešení. Potom celý den novináři čekali na spoj v Paříži, odkud je čekala více než dvanáctihodinová cesta do Singapuru.

V něm podle očekávání jsou třicetistupňová vedra a velká vlhkost, ale přímo v hale klimatizace běží na plné pecky.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud