2. prosince 2013 • 20:45

Medaile je optimální cíl, říká před MS florbalistek trenérka Šteglová

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se pro ně vrchol sezony. A zřejmě i vrchol jejich kariér. MS v domácím prostředí! Už v sobotu zahájí české florbalistky obhajobu dva roky starých bronzových medailí utkáním základní skupiny s Norskem a vyhlíží, že svým tažením strhnou národ. Jako před třemi lety basketbalistky, nebo letos biatlonisti. „Nebude to pro nás tlak. Spíše nás to povzbudí,“ říká trenérka Markéta Šteglová.



Do startu domácího mistrovství světa ve florbalu zbývá jen pár dní. Cítíte už nervozitu?
„Zatím je to dobré, i když už se to trošku zvětšuje. Ta největší ale nervozita přijde před zápasem. Vstup do šampionátu je pro nás důležitý, Norky hrají jiný styl, který nám nevyhovuje, hrají na brejky, je to úvodní zápas šampionátu… nemusí tam všechno spadnout.“

Organizátoři vyhlíží rekordy v návštěvnosti, ty jsou ale spojené i s vašimi výkony. Do jaké míry to pro vás může být tlak?
„Já myslím, že to spíše bude naopak, holky to povzbudí. Některé jsou na to i zvyklé. Před dvěma lety ve Švýcarsku, se zvládly vyrovnat s prostředím, kdy diváci fandili domácímu týmu a mají i zkušenosti ze Superfinále. Za dva roky udělaly jistě posun, jsou vyspělejší.“

Mluví se i o návštěvách přesahující pět tisíc fanoušků na zápas. Myslíte, že je to v ženském florbalu v Brně a Ostravě reálné?
„Na Moravě si to myslím florbalový divák uvědomí, že to je podpora reprezentace, že je to vlastenectví a dorazí.“

Pro vás tedy pro turnaj platí jaký cíl? Finále?
„Cíl je medaile. Sen je finále.“

Nakolik vás třeba z hlediska očekávání varuje rok staré zklamání mužské reprezentace, která také patřila do špičky, a přesto v ní později chyběla?
„Medaile je optimální cíl, nemůžeme si dávat neskromné cíle. Nechci být kritik mužského florbalu, ale nemyslím si, že by se ta špička vyrovnala. Pořád si myslím, že Češi patří k těm čtyřem a ostatní týmy by měly být horší. U nás jsou také Norky a Lotyšky výborní soupeři ale do čtyřky nepatří.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud