4. prosince 2013 • 15:30

Jarolímova dcera: Po MS ve florbale se chce stát fotbalovou agentkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dcera fotbalového trenéra Karla Jarolíma Anet zasvětila sportovní kariéru florbalu, ale brzy možná přesídlí ke sportu, v kterém se proslavil její otec Karel i oba bratři David a Lukáš. Nikoliv však herně, ale pracovně. Čtyřiadvacetiletá opora mistrovského Herbadentu SJM Praha 11 chce být sportovní manažerkou. Hledání práce ale nechává na dobu domácím mistrovství světa v Brně a Ostravě, uplynulé měsíce totiž věnovala hlavně přípravě na vrchol sezony.



Jarolímová v červnu dokončila magisterské studium na Vysoké škole finanční a správní a chce se brzy věnovat oboru. Ale přednost měl aktuálně pro bronzovou medailistku z předloňského šampionátu v St. Gallenu florbal. "Po červnových státnicích jsem se domluvila s rodiči, že se do mistrovství světa budu věnovat jen florbalu a pak si budu hledat práci," řekla Jarolímová novinářům.

Ve spojení s fotbalem prožila celé dětství, takže ji pracovně láká. "Chtěla bych dělat sportovní manažerku, nejspíš fotbalovou a hráčskou. Baví mě starat se o hráče, shánět jim angažmá, různě vyhledávat a dělat skauting," navázala drobná útočnice.

Má o fotbalu dobrý přehled, i když přiznává, že někdejší bohatou databázi v hlavě bude potřeba trošku oživit. "Když jsme byla mladší, tak jsem stihla sledovat dost fotbalových přenosů. Bráchové vždycky měli jistotu, že když mi zavolali, tak ten výsledek vím. Teď už to není tak žhavý," usmívala se Jarolímová.

V posledních měsících a týdnech obětuje volný čas florbalu. Premiérový domácí šampionát je po historicky první medaili v St. Gallenu pro ženskou kategorii další obrovskou výzvou. Před dvěma roky překonala těžké zranění v podobě vykloubené kyčle a stihla turnaj. Aktuálně trápí Jarolímovou zuby moudrosti.

"Měla jsem s nimi velké problémy v září po příjezdu z turnaje v Polsku. Nemohla jsem deset dní jíst a ze začátku skoro ani pít. Zuby modrosti vyrašily," popsala potíže, které se nyní znovu ozvaly, i když už nikoliv v takové míře. Ale bere to jako banalitu. "To, co jsem zažila před dvěma roky, už snad v životě nezažiju. Tohle jsou pro mě maličkosti," připomněla dva roky staré martyrium po zranění kyčle.

Nechat si vytrhnout všechny čtyři bolavé stoličky plánuje po Novém roce. "Chtěla jsem hned po mistrovství světa odletět za tátou. To bohužel padlo, když tam skončil. Ale stejně nechci jít na zuby přes Vánoce," doplnila Jarolímová, jejíž otec skončil na lavičce týmu Al Wahda ze Spojených arabských emirátů před měsícem.

Přímo v hledišti na domácím šampionátu v příštích dnech ale bude zřejmě chybět. "Pochybuji, že by to táta stihl. U bráchů těžko říct. Oni nejezdí ani na domácí zápasy do Prahy na Herbadent, tak pochybuji, že se vydají do Brna a Ostravy. Oni to sice v plánu měli, ale každý týden se mě ptají, kde to vlastně je," smála se Jarolímová.

Rozhodne podle ní vývoj turnaje. "Uvidíme. Kdyby to bylo semifinále nebo finále, tak by asi dorazili. Jinak budou snad koukat v televizi. Jak je znám, tak si to třeba rozmyslí a budou mi volat v době, kdy už budeme mít přípravu na zápas," doplnila s tím, že určitě nebude chybět maminka. "To je moje největší fanynka. Ale asi taky nebude na základní skupinu. Je to přeci jen dálka a má na starosti dva psy," dodala Jarolímová.

Anet Jarolímová v českém dresu
Anet Jarolímová v českém dresu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud