Tomáš Podvín
11. prosince 2015 • 20:15

Kubíčková: Gól tři vteřiny před koncem? To si budu vyčítat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Favorizovaných Finek se vůbec nezalekly, v semifinále mistrovství světa s nimi odehrály hodně vyrovnanou partii. A když české florbalistky 19 vteřin před koncem utkání vyrovnaly na 3:3, propukla v jejich táboře obrovská euforie. Jenže ta se za chvíli změnila v slzy. Tři vteřiny před závěrečným hvizdem si totiž do vlastní branky srazila míček gólmanka Lenka Kubíčková.



Zkušená brankářka se hned po osudovém momentu svalila na palubovku. Její spoluhráčky ji okamžitě obklopily a začaly utěšovat. Vždyť v zápase je podržela, předvedla několik skvělých zákroků… „Jenže tahle chyba všechno přebíjí,“ smutnila po těsné prohře s Finskem smolařka utkání.

„Co k tomu říct… odražený balonek od mantinelu, neodhadla jsem ten skok a srazila to do brány. Nešťastný moment, nešťastný konec celého utkání,“ popisovala Kubíčková situaci, která rozhodla o tom, že se finálový sen rozplynul. Do boje o zlato postoupily domácí Finky.

„Tohle se stane asi jednou za život. Holky jsou hrozně hodné, nic mi nevyčítaly a hned mě utěšovaly, ale tohle si budu vyčítat asi ještě hodně dlouho,“ tvrdila nejstarší hráčka české výpravy.

I když se jí zápas hodnotil těžko, pozitiva na něm našla. Aby ne, Češky měly podle předpokladů klást Finkám mnohem menší odpor. „Musím to všechno vstřebat, ale myslím, že jsme odehráli skvělý zápas se vším všudy, bylo to napínavé až do konce. Řekla bych, že jsme si zasloužili i víc, než tento těsný výsledek. Finky byly dnes v poražení, chtělo to trochu více štěstí.“

Jak zkušenou Kubíčkovou nešťastný moment poznamená do dalšího utkání, kterým bude sobotní boj o bronzovou medaili? „Mám v sobě, že teď něco holkám dlužím a chci to napravit,“ říká odhodlaně. Zda bude opět v brance, ale zatím neví. „To rozhodne trenér, uvidíme,“ uzavřela.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud