15. ledna 2017 • 11:56

Hrůza v České Třebové! V nové hale spadla střecha při turnaji ve florbale

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě než stačili v České Třebové otevřít sportovní halu, zřítila se v ní střecha přímo během turnaje dorostenců ve florbale. Před pádem bylo podle pořadatelů uvnitř 80 lidí, ačkoli pád konstrukce střechy byl poměrně rychlý, všem se podařilo z haly vyběhnout, řekla Renáta Typlová, předsedkyně Florbalového klubu Orlicko-Třebovsko. Pardubický kraj pak zrušil plánované slavnostní otevření stavby, na které měly v neděli odpoledne dorazit desítky hostů.



Dva účastníci turnaje utrpěli při útěku z haly drobná zranění, záchranná služba je odvezla na chirurgickou ambulanci do Ústí nad Orlicí. Jeden dostal při útěku dveřmi do holeně, druhý upadl a rozsekl si koleno, popsal zranění zhruba šestnáctiletých chlapců mluvčí záchranné služby Pardubického kraje Pavel Svoboda.

"Konstrukce se začala hroutit odzadu postupně do plochy. Ty trámy se propadaly směrem do hřiště, sesypalo se to jako hromádka z karet. Šlo to rychle, prostor uniknout tam naštěstí byl," řekla Typlová. Hororovou scénu zachytilo video při jednom ze zápasů

Podle ní jeden z diváků před pádem konstrukce cítil, jak padají kuličky polystyrenu. "Potom bylo slyšet křupání těch trámů a najedou to odzadu šlo, nejdřív vyběhla tribuna, pak další," řekla předsedkyně.

Typlová se v době pádu střechy vracela do haly. "Najednou proti mě běželi lidi a volali, že padá střecha. Tak jsem šla k oknu, kde se dá podívat do haly, a viděla jsem to. Bylo to šílený," řekla.

V nové hale v České Třebové se zřítila střecha. 80 lidí prchalo
Video se připravuje ...

Podle pořadatelů byly v hale před pádem střechy na ploše odhadem čtyři desítky lidí, dalších 20 byli pořadatelé a zbytek diváci. Turnaje se účastnilo osm týmů z několika regionů, hráči byli ve věku od 15 do 16 let.

Střecha haly se zřítila před 21:00. Halu nechal postavit za 58 milionů korun Pardubický kraj, zkolaudovaná byla 2. ledna. Hala stojí v areálu Vyšší odborné školy a Střední školy technické v České Třebové.

Kromě studentů měly halu využívat i sportovní kluby zaměřené na florbal, volejbal a basketbal. Nová hala má obdélníkový půdorys o rozměrech přibližně 51 krát 26 metrů. V zázemí vzniklo šest šaten, dohromady pro 72 sportovců, a sprchy. Tělocvičnu stavěla firma Profistav Litomyšl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud