9. prosince 2017 • 17:55

Držela naději, bronz sebral „její“ nájezd: Myslím, že jsem mimo nebyla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sporná situace rozhodla o porážce českých florbalistek v boji o bronz na mistrovství světa v Bratislavě se Švýcarskem (2:3). Brankářka Jana Christianová v 50. minutě na hraně velkého brankoviště likvidovala šanci Andrey Gämperliové a finští sudí Tom Kirjonen a Jyrki Sirkka nařídili trestné střílení. Z něj dovršila Corin Rüttimanová hattrick a rozhodla.



"Snažila jsem jí zabránit, aby měla tolik místa, vyjela jsem proti ní. Uvědomila jsem si, že to bylo hodně na hraně s brankovištěm, sama jsem si nebyla jistá. Musím se nějakou částí dotýkat brankoviště. Podle opakovaných záběrů si myslím, že jsem mimo brankoviště nebyla. Ale bohužel se stalo," řekla Christianová.

Podle ní by prospělo zavedení videa, které bylo využito v play off loňského mužského mistrovství světa v Rize. "Bavily jsme se o tom. Určitě by to nebylo na škodu. Včera i dneska byly hodně sporné momenty, a kdyby tam bylo to video, dopadlo by to jinak," připomněla Christianová chybně uznaný úvodní gól Švédek z pátečního semifinále s Českem (1:7).

Nevoli nad rozhodnutím sudích dávali znát pískotem i diváci na Zimním stadionu Ondreje Nepely. "Publikum bylo na naší straně. Když někdo píská na sudí, tak nás to povzbudí. Ten moment byl sporný, sama bych nevěděla, jak v tu chvíli rozhodnout. Bylo to padesát na padesát. Ovlivnilo to zápas, ale nemůžu říct, jestli to bylo dobře nebo špatně," doplnila Christianová.

České florbalistky se radují z gólu do sítě Švýcarek v zápase o třetí místo na MS
České florbalistky se radují z gólu do sítě Švýcarek v zápase o třetí místo na MS

Na zakončení Rüttimanové nestačila a opora Churu podle gólmanky Jižního Města byla tou hrdinkou, která rozhodla o bronzu. "Myslím, že dneska byl jediný rozdíl. Byla to Corin. Určila ráz zápasu a vzala to na sebe. Byla skvělá, co se dá dělat," prohlásila Christianová.

Jedna z šesti držitelek bronzové medaile z roku 2011 v českém kádru ale uznala, že Švýcarky vyhrály asi zaslouženě. Několikrát Christianové pomohly i tyče. "Myslím, že dneska bylo možná víc tyček než mých zákroků, měla jsem hodně štěstí. Trochu se mi to vrátilo za tu smůlu, kterou jsem měla v předchozí části turnaje. Jsem ráda, že ten zápas byl důstojný. Hrozně jsme bojovaly a nemáme se za co stydět," uvedla.

Věřila, že obrat Švýcarek ve třetí třetině tým nezlomí. "Nemyslím, že by na nás byla po tom momentu deka. Samozřejmě to rozhodlo zápas, ale času bylo dost. Do poslední chvíle jsem věřila, že ten gól dáme. Bohužel jsme nedokázaly skórovat, Švýcarky byly na nás hodně připravené," prohlásila Christianová.

Věří, že se Švýcarskem jsou Češky schopné hrát naprosto vyrovnané zápasy. "Ony i my máme nejlepší první lajnu, zbylé dvě jsou taky vyrovnané. Hrát se s nimi dá, ale už na nás v tomhle asi leží trochu deka, přece jen s nimi prohráváme hodně často. Nahlodá to psychiku. Kdybychom do toho vlétly trochu bezhlavě, možná by se nám to vyplatilo trochu víc," doplnila.

Podle ní český tým na turnaji nezanechal špatný dojem, přestože prohrál se všemi soupeři z první čtyřky Finkami (1:5), Švédkami i Švýcarkami. "Jsem na holky hrozně hrdá. Myslím, že jsme se v průběhu turnaje zlepšovaly, holky strašně dřely a chtěly. Daly jsme do toho všechno. Určitě máme na čem stavět do budoucna. Máme spoustu mladých hráček. Když na sobě budeme pracovat, příště tam třeba s tou medailí budeme stát my," dodala Christianová.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud