Martin Mls
8. prosince 2017 • 23:01

Florbalistky načal sporný gól. Rozhodčí přiznal chybu, zlobil se český kouč

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Těžko si představit bláznivější začátek. České florbalistky už po 97 vteřinách semifinále mistrovství světa se Švédskem dostaly gól, který podle všechno neměl platit. „Kdyby to byl gól, přiznala bych se,“ dušovala se brankářka Nikola Příleská. „I rozhodčí mi po první třetině řekl, že udělal chybu,“ prozradil trenér Miroslav Janovský po porážce 1:7. Češky budou hrát v sobotu o bronz se Švýcarskem.



Nebyl to pouťák, hrálo se o finále mistrovství světa. Švédské favoritky rozjely semifinále zostra a už v čase 1:37 Emelie Wibronová zvedala ruce nad hlavu. Radovaly se i ostatní Švédky a rozhodčí neváhal: gól! Podle opakovaných záběrů se však zdálo, že brankářka Nikola Příleská zasáhla včas a zastavila děravý míček ještě před čárou.

„Gól to nebyl. Ještě jsem si schválně dávala pozor, abych si nesrazila rukou míček za čáru. Kdyby to byl gól, přiznala bych se,“ řekla po zápase Příleská.

Vztekal se trenér Miroslav Janovský i jeho hráčky, a když na kostce pod stropem běžely opakované záběry, bouřily i tribuny: tohle přece nebyl gól! „Myslím, že rozhodčí nemůže písknout gól, který nevidí. Tenhle gól vidět nemohl, to znamená, že stoprocentně neměl platit,“ vykládal kouč Janovský.

Že by u sporné situace asistoval videorozhodčí? Ten na šampionátu nepůsobí.

Švédky poté nasázely českému týmu dalších šest branek a podle očekávání v pohodě proklouzly do velkého finále. O zlato si zahrají s Finskem. Zato Češky čeká zápas útěchy, v sobotu odpoledne si to rozdají o bronz se Švýcarskem.

„Doufáme, že je má náš švýcarský asistent Sascha Rhyner nastudované a všechno nám o nich řekne,“ usmála se jediná česká střelkyně v semifinále Martina Řepková. „Věříme si na ně a myslím, že nás čeká super zápas.“

Trenér české ženské florbalové reprezentace Miroslav Janovský po semifinálové porážce od Švédska na šampionátu v Bratislavě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud