22. prosince 2020 • 15:26

Češka je nejlepší florbalistkou světa! Šok, štěstí, největší věc, říká Krupnová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočnice Eliška Krupnová ze švédského celku Pixbo Wallenstam byla jako první Češka v historii vyhlášena v prestižní anketě magazínu Innebandymagazinet nejlepší florbalistkou světa za uplynulý rok. Na trůnu vystřídala Švédku Annu Wijkovou.



„Jsem absolutně v šoku. Jsem šťastná, hrdá a poctěná. Tohle je ta největší věc, co se mi v životě zatím stala. Pro tento okamžik jsem dlouho dřela. Doufám, že to bude motivace pro holky i kluky, protože vidí, že je toho možné dosáhnout,“ uvedla sedmadvacetiletá Krupnová v tiskové zprávě Českého florbalu. Innebandymagazinet vyhlašuje ženskou anketu od roku 2007, mužská začala o dva roky dříve.

Vítěze vybírá redakce ve spolupráci s trenéry národních týmů a novináři z nejvlivnějších florbalových zemí. Nejvíce ocenění, pět, dosud získal útočník Mika Kohonen z Finska, mezi ženami čtyřikrát triumfovala Wijková.

„Velká, silná a vynikající před oběma brankami. Klinický zakončovatel se silně vyvinutým smyslem pro gólové šance. Je extrémně tvrdě pracující hráčkou a zároveň neuvěřitelně chytrá. Vyznamenává se univerzálností a zvládá všechny herní situace. Skvělý vzor sportovkyně na hřišti i mimo něj. Je klíčovým hráčem v jednom z nejlepších světových klubových týmů a velkou hvězdou národního týmu,“ ocenil Krupnovou Innebandymagazinet.

Druhá za Krupnovou skončila Finka Veera Kauppiová ze švédského celku Thorengruppen IBK a třetí Švédka Ida Sundbergová, spoluhráčka Krupnové. Osmá byla další Češka Denisa Ratajová, která hraje také za Pixbo. Polepšila si oproti loňské deváté pozici.

Pořadí ankety o nejlepší florbalistky světa roku 2020 podle Innebandymagazinetu: 1. Eliška Krupnová (ČR; Pixbo Wallenstam IBK/Švéd.), 2. Veera Kauppiová (Finsko; Thorengruppen IBK/Švéd.), 3. Ida Sundbergová (Švédsko; Pixbo Wallenstam IBK/Švéd.), 4. Moa Tschöpová (Švédsko; Täby FC IBK/Švéd.), 5. Corin Rüttimannová (Švýcarsko; Piranha Chur/Švýc.), ...8. Denisa Ratajová (ČR; Pixbo Wallenstam IBK/Švéd.).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud