19. května 2009 • 16:29

Garčar opouští Střešovice, jde do Švédska

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalový reprezentant Milan Garčar opouští Tatran Střešovice a bude hrát za IBF Falun. Šestadvacetiletý obránce uzavřel podle internetových stránek švédského klubu roční smlouvu s další opcí.



Stane se tak po Radimu Cepkovi a Martinu Richtrovi třetím českým hráčem, který bude působit v prestižní švédské lize.Garčar byl s Falunem v kontaktu delší dobu.

Na angažmá se domluvil na konci dubna, ale čekalo se na dohodu mezi kluby.Ve švédské elitní soutěži naposledy působil před dvěma roky Richter v Jönköpingu, průkopníkem byl Cepek ve Växjö.

V uplynulém ročníku ofenzivní zadák Střešovic zaznamenal v základní části v 19 zápasech 20 bodů za 11 branek a devět asistencí. V 11 zápasech play off přidal specialista na samostatné nájezdy 12 bodů za osm tref a čtyři přihrávky.

Účastník posledních dvou světových šampionátů celkem v nejvyšší soutěži ve 193 utkáních včetně play off zaznamenal 166 bodů za 85 tref a 81 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud