Stanislav Hrabě
16. září 2015 • 08:16

Trenér futsalistů Tomáš Neumann ošidnou výhru bere

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic než vítězství, to byl základní vklad, s nímž vstupovali čeští futsalisté do prvního barážového utkání o postup ME 2016 v Srbsku proti Bělorusku. Přišla, byť možná v té nejnebezpečnější podobě: 2:1. „Je to ošidná výhra,“ připustil trenér Tomáš Neumann.



„Nechtěli jsme doma dostat gól,“ povzdechl si střelec prvního českého úspěchu Michal Kovács. Bělorusy natrhl vydařenou střelou v čase 15:54. Dostal míč z autového kopu proti noze a překonal dosud jistého brankáře Andreie Čirulina. „Každá střele je ve futsale nebezpečná, navíc byla tečovaná,“ zhodnotil český reprezentant svou vydařenou trefu.

Vyrovnání přišlo v čase 25:07 dosti nečekaně po chybě Radima Záruby, který přihrál kapitánu hostí Aleksandrovi Černikovi a ten nezaváhal. „To se stane, chybu udělají i zkušenější hráči, nezlobím se na něj,“ nelomozil na Zárubu trenér Neumann. Navíc jeho svěřenci reklamovali hraní rukou soupeře. „Rozhodčí to nepískl, nemůžeme se vymlouvat,“ přijal verdikt Kovács.

Rozhodnutí padlo v čase 33:41, kdy si prudkou ránu z rohového kopu Michala Mareše srazil do sítě Černik. „Neměli jsme to nacvičené,“ smál se Michal Mareš. „Ono toho moc dělat při rohových kopech nešlo,“ rozebíral trenér Neumann. „Soupeř naše hráče tahali za dres, rozhodčí to nechával. Prudká rána před branku měla smysl, navíc na zadní tyči sám osamocený David Cupák, který by pohodlně skóroval,“ upozornil, že vlastně Černik zachránil svůj tým od jistého gólu…

Jednogólová porážka je ovšem přijatelná i pro hosty. „Ale musejí doma skorovat a my jsme schopni dát v Minsku dva nebo tři góly,“ zahleděl se s optimismem k odvetě 22. září trenér Neumann.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud