Stanislav Hrabě
14. září 2015 • 11:52

Trenér futsalové reprezentace Neumann před baráží: Musíme vyhrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká futsalová reprezentace dosud nechyběla na žádném mistrovství Evropy. V pěti předchozích soubojích Bělorusko vždy porazila. Bilance sice příjemná, ale nyní na palubovce už žádnou další hodnotu nepřinese. „Musíme doma vyhrát,“ stanovuje jasný cíl trenér Tomáš Neumann na zítřejší úvodní pražský duel baráže o postup na ME 2016 v Srbsku. Odveta 22. září v Minsku bude hodně bouřlivá. 



„Raději bych bral obrácené pořadí, začínat venku a odvetu hrát doma,“ přiznává trenér Tomáš Neumann. Ví totiž, co ho v Bělorusku čeká. „Pořadatelé přesunuli zápas do Minsku, do haly se vejde 10 tisíc diváků, bude to hodně bouřlivé prostředí,“ uvědomuje si.

Proto by chtěl na domácí půdě získat co nejlepší výchozí pozici. O konkrétním počtu nastřílených branek však hovořit nechce. „Ve futsale nikdy žádný náskok není předem jistý,“ upozorňuje na záludnost futsalových soubojů, kdy pouhá minuta může vývoj utkání naprosto překotit. „Musíme vyhrát,“ stanovuje však jasný cíl.

Bělorusko už dávno nepatří mezi snadné soupeře, jak tomu bývalo ještě před několika lety. „Dvakrát jsem proti němu nastoupil jako hráč,“ vzpomíná Neumann na slastnou polovinu 90. let minulého století. „V té době bylo několik týmů, na něž ostatní neměli, my Češi byli v druhém koši a snadno poráželi týmy ze třetího, kam patřilo i Bělorusko,“ rozkrývá tehdejší rozložení sil.

Dnes je všechno jinak. „Čeká nás protivník, který má dobře poskládaný tým, umí odpovědně bránit, má nacvičené standardní situace,“ vypočítává běloruské přednosti. „Ale jsme favoriti,“ přiznává, že se od jeho týmu postup očekává.

Na nedávném Turnaji čtyř zemí v Polsku si prověřil své svěřence. „Výsledek jsme trochu upozadili a zkoušeli si nějaké věci na baráž,“ říká Neumann. Vítězství v turnaji ukázalo, že se mužstvo vydalo dobrým směrem. Proto v nominaci vycházel trenér Neumann ze sestavy, která byla v Polsku úspěšná. „Nějaké dobré potíže tu jsou, ale věřím, že všichni budou připraveni na sto procent,“ spoléhá na své svěřence.

Nominace

Brankáři: Gerčák Libor (Nejzbach Vysoké Mýto), Vahala Ondřej (Slavia Praha)

Hráči:  Belej Michal (Tango Brno), Janovský Jan (Rekord Bielsko-Biala), Mareš Michal (ERA-PACK Chrudim), Novotný Jiří (Slavia Praha), Seidler Michal (Raba Eto Györ). Cupák David (Helas Brno), Kovács Michal (ERA-PACK Chrudim), Mareš Roman (ERA-PACK Chrudim), Rešetár Lukáš (ERA-PACK Chrudim), Sláma Zdeněk (Sparta Praha), Záruba Radim (Tango Brno), Holý Michal (Red Devils Chojnice).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud