4. května 2016 • 14:01

Bitva o první titul: Futsalové mistrovství veteránů bude nabité hvězdami

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teplická sportovní hala přivítá o víkendu premiérový ročník Mistrovství České republiky Veteránů ve futsalu, do kterého se kvalifikovalo celkem dvanáct mužstev. Nechybí ani zvučná futsalová jména jako Chrudim, Mikeska Ostrava nebo Benago. Zahraje si i mistr světa - Marcelo.



Veteráni Chrudim zastupují jedenáctinásobného mistra ERA-PACK a soupisku mají pořádně nabitou. Nechybí na ni bratři Marešové, brankáři Meller či Gerčák a poslední senzací je i Brazilec Cacau.

„Uvidíme, v jakém složení se do Teplic dostaneme. Máme hodně zraněných a někteří kluci vypadli pracovně. Od toho se budou odvíjet ambice. Minimálně chci vyhrávat pořád,“ smál se manažer Veteránů Chrudim Petr Vladyka.

Otazník visí nad bratry Marešovými, kteří mají rozjeté play off CHANCE futsal ligy. „Jejich start není otázka na mě, ale na vedení ERA-PACKu. Musím se jich zeptat, zda nám je pustí,“ usmál se Vladyka a pokračoval: „Osobně se těším na souboj s Danem Rajnochem, který hraje za Hradec Králové. Spolu jsme hráli několik sezón ve Vysokém Mýtě i v Chrudimi. Rád se s ním uvidím.“

Chrudim má velké opory i v bráně. „Když bude Tomáš Meller, tak Libor Gerčák asi nepojede. Brankář bude hrát velkou roli. Neříkám, že jsme největší favorité, ale šanci máme. Podle sestavy budeme nastavovat cíle,“ dodal Petr Vladyka.

Na mistrovství nebude chybět ani dvojnásobný mistr republiky Mikeska Ostrava. „Kvalifikace byla náročná. Hrálo se tříkolově,“ řekl manažer týmu Miroslav Vokulič a pohovořil o ambicích: „Každý chce vyhrát, ale až tak velké ambice asi mít nebudeme. Nicméně bychom chtěli postoupit minimálně do semifinále a bojovat o medaile.“

Kádr Mikesky je z devadesáti procent stejný, jako v jejich nejslavnějších dobách. „Pojede kompletní Mikeska, která získala tituly v roce 1997 a 1998. V sestavě budou Mičkal, Polzer, Harušťák, Levčík a další,“ vyjmenoval Vokulič.
Beni Simitči se těší na spoluhráče i protihráče

Vítězem v Praze se stalo Benago. Tým prezidenta Beniho Simitči vyřadil v krajské kvalifikaci Slavii, ale i třeba Defect.

„Našim cílem je si mistrovství republiky užít. Jsem rád, že si zase zahraji s mými bývalými spoluhráči a potom, že se v Teplicích potkáme s dalšími protihráči, se kterými jsme bojovali proti sobě léta letoucí v rámci fair play. Těším se, až tam uvidím kluky z Mikesky, kamarády z Alfy Liberec Runta a Sentivana, kamarády Rajnocha a Stříže a další jména,“ řekl Beni Simitči, který bude mít v kádru mistra světa ve futsalu – Španěla Marcela.

A s jakým cílem jede pražské Benago do Teplic? „Pro nás veterány bude důležité vždy dokončit ten daný zápas a pak teprve přemýšlet nad tím dalším. Přál bych si dokončit turnaj bez újmy na zdraví pro všechny účastníky, a jak dopadneme, to je nám jedno,“ odpověděl prezident Benaga.

V Teplicích nebude chybět ani tradiční futsalový klub Čechie Slaný. Ten zvítězil ve středočeské části Veteránské ligy s přehledem, ze čtyř zápasů neztratila ani bod a zapotila se jen v prvním utkání proti Mnichovu Hradišti. Klub, který si vyzkoušel nejvyšší futsalovou soutěž v sezóně 2004/2005, složil pro veteránskou soutěž velmi dobrý kádr, včetně několika hráčů, jejichž jména jsou dobře známá.

„V dresu Čechie se objevil například Josef Fujdiar, bývalý reprezentant, nebo Tomáš Kvapil, nejlepší střelec historie druhé ligy, kde nastřílel 291 branek,“ prozradil Miroslav Chadima, jeden z několika hrajících trenérů týmu.  

Kromě něj totiž do trenérské práce mohou mluvit i Petr Hlaváč, dlouholetý kouč ligového Kladna, nebo Pavel Žák, který kromě Čechie trénoval i Benago. „V brance se pak můžeme opřít o Luboše Vojtu, v poli pak o Luboše Bůžka,“ připomněl Chadima hráče se skvělou technikou i kondicí, který si ligu zahrál v Čechii a předtím v Dinu Brno. Sám Chadima má ligové zkušenosti dokonce ze tří klubů (Kladno, Benago, Slaný).

A slánské ambice? „Složení skupiny známe, je hratelná,“ říká Chadima sebevědomě. „A tak sebevědomě vzhlížíme k nedělním zápasům!“

Program MČR Veteránů 2016
V sobotu se v teplické hale hrají od 9 hodin zápasy ve skupinách.
SKUPINA A: Veteráni Chrudim, SK Plumbum Hradec Králové, SK Interobal Plzeň, Bosonohy Brno.
SKUPINA B: SK Alfa Liberec, RSC Čechie Slaný, Combix Ústí nad Labem, FC Baník Chomutov.
SKUPINA C: FC Benago Praha, FC Mikeska Ostrava, Oldstars Kroměříž, FC Delta Real Šumperk.

Nedělní program
9:00 – čtvrtfinále I
9:30 – čtvrtfinále II
10:00 – čtvrtfinále III
10:30 čtvrtfinále IV
11:00 – zápas o 5. – 8. místo I
11:30 - zápas o 5. – 8. místo II
12:15 – zápas o 7. místo
12:45 – semifinále I
13:15 – semifinále II
13:45 – zápas o 5. místo
14:15 – zápas o 3. místo
15:00 - finále

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud