4. dubna 2018 • 17:15

Chrudim je po dvou výhrách blízko finále, Sparta prohrála v Plzni

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále play off VARTA futsal ligy má za sebou tři atraktivní zápasy. Chrudim ve dvou vyrovnaných zápasech přetlačila Litoměřice doma a venku. Vede 2:0 na zápasy a v sobotu může slavit postup do finále. Plzeň zaskočila v prvním zápase ambiciózní Spartu a na Velikonoční pondělí zvítězila doma 6:4.



První zápas v Chrudimi byl velmi dramatický. Domácí srovnali na 4:4 až šest vteřin před koncem a po penaltách vyhráli. „Odehrála se velká bitva a výborný zápas. Byli jsme blízko vítězství, ale takový je sport,“ uznal po zápase trenér Litoměřic Marek Kopecký.

V neděli se hrála odveta na půdě Gardenline. Chrudim díky hattricku Lukáše Rešetára vyhrála 4:2 a v sobotu může doma slavit postup. Trenér ERA-PACKu Felipe Conde však vyzívá k opatrnosti: „Kdo zápas viděl, může potvrdit, že to bylo další kvalitní utkání. Víme, že nic není rozhodnuto, ale každý bod série je cenný a může být rozhodující. Chci poděkovat svým hráčům a našim fanouškům za jejich podporu.“

Vyprodaná plzeňská hala Slavia VŠ viděla v pondělí krásnou bitvu domácího Interobalu se Spartou. Západočeši si během chvíle vytvořili vedení 4:0, na které už Sparta nebyla schopna reagovat obratem. Plzeň zvítězila 6:4 a v sérii vede 1:0. „V sezoně jsme se Spartou hráli třikrát a pokaždé šlo o velmi vyrovnané utkání, takže jsme věřili, že můžeme konečně uspět. Ze začátku nám tam padly důležité góly, v podstatě jsme proměnili úplně vše, co jsme mohli,“ usmíval se plzeňský futsalista Zdeněk Sláma.

Sparťan Michal Belej pochopitelně důvod ke spokojenosti neměl: „Jediný pozitivní fakt je, že jsme šli do druhé půle s tím, že se zmáčkneme a pokusíme se vyrovnat. Stejné nasazení si musíme přenést dál a začít tak hrát od první minuty.“

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 6:4. Domácí ovládli úvodní semifinále
Video se připravuje ...

Výsledky semifinále play off VARTA futsal ligy:

FK ERA-PACK Chrudim – Gardenline Litoměřice 5:4 pk (1:0, 3:4 – 0:0 - 2:1)
Branky a nahrávky:
5. Éverton (Max), 25. Éverton (Felipe), 27. Rešetár (Slováček), 40. Éverton (Rešetár), rozhodující pk Éverton – 23. Kovács (Záruba), 30. Rafael (Rodrigo), 35. Fabricio (Rafael), 39. Rafael.

Gardenline Litoměřice – FK ERA-PACK Chrudim 2:4 (1:2)
Branky a nahrávky:
15. Záruba (Rafael), 21. Fabricio (Vavrek) – 14. Slováček (Rešetár), 18. Rešetár, 33. Rešetár (D. Drozd), 40. Rešetár. Stav série: 0:2.

SK Interobal Plzeň – AC Sparta Praha 6:4 (5:2)
Branky a nahrávky: 6. Vnuk (Štverák), 7. Štverák (Holý), 8. Havel (Sláma), 9. Křemen (Štverák), 12. Sláma (Štrajt), 40. Křemen (Vnuk) – 10. Belej (Cupák), 14. Cupák (Belej), 30. Angellot (Marcelo), 32. Angellot (pen.). Stav série: 1:0.

Další program play off:

Sparta Praha – Plzeň (čtvrtek 20:30, Podvinný mlýn)
Chrudim – Litoměřice (sobota 19:00)
Plzeň – Sparta Praha (středa 11. 4., 20:15 SH Lokomotiva)

Chrudimský kapitán Lukáš Rešetár se s Felipem raduje ze vstřelené branky v semifinále proti Litoměřicím
Chrudimský kapitán Lukáš Rešetár se s Felipem raduje ze vstřelené branky v semifinále proti Litoměřicím

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud