10. října 2019 • 22:11

Skvělý vstup Sparty do Ligy mistrů. Rumunskému soupeři dala sedm gólů

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéru zvládli na výbornou. Futsalisté Sparty ve svém historicky prvním zápase v Lize mistrů přejeli rumunského šampiona Imperial Wet Csíkszereda 7:3. Pražané po prvním hracím dnu vedou svou skupinu, v druhém zápase zvítězil polský Rekord Bielsko-Biala nad maltským Luxolem 3:1.



Sparta vstoupila do zápasu skvěle a hned ve 3. minutě ji poslal do vedení Grbeša. Rumunský celek poté začal hrát aktivněji a Sparta nasbírala několik faulů. Vše vyústilo v desítku po šestém faulu, která byla jedním ze zlomových momentů utkání. M. Matei totiž mířil nad a soustředěný brankář Vahala rychle rozehrál na Seidlera, který trestal nepozornost soupeře druhým gólem. O několik sekund později přidal další trefu Drahovský a v poločase tak Sparta vedla 3:0.

Vedení Pražanů narůstalo i po přestávce. Po dvou trefách Novaka a gólu Ricka byl stav už 6:0. Hosté poté korigovali díky úspěšné teči Hectora, ale na jejich branku bleskově odpověděl Wilde. Na výhře Sparty už nic nezměnily ani dvě branky Rumunů v závěru a domácí celek tak mohl slavit výhru  7:3.

„Věděli jsme, že je důležité dobře do skupiny vstoupit, což se nám povedlo,“ těšilo brankáře futsalové Sparty Ondřeje Vahalu. Ten byl hlavním strůjcem druhé branky Pražanů, když po neproměněné penaltě soupeře bleskovým výhozem našel na útočné polovině osamoceného Seidlera. „Michalova specialita je, že když je míč na tribuně, tak on už je na polovině soupeře. Pak nadává, když mu balon nehodím," smál se Vahala.

Gólman Pražanů vypadal, že je v top formě, ale jak sám přiznal, úplně se tak necítil. Čtrnáct dní se léčil z horeček. Teď však věří, že Sparta zvládne i zbylé dva zápasy. „Musíme hrát s pokorou. Hraje se hned v pátek, budeme trochu unavení. Důležitá bude zodpovědná hra odzadu. Nesmíme dělat individuální chyby a věřím, že zápas zase brzy rozhodneme," doufá.

Sparta, která v minulé sezoně sesadila z českého futsalového trůnu dlouholetého suveréna Chrudim, v druhém zápase v pátek změří síly s maltský mistrem Luxolem. Do elitní fáze LM postoupí jenom vítěz skupiny.

Csíkszereda - AC Sparta Praha 3:7 (0:3)
Branky:
35. Hector, 38. Rakić, 39. F. Matei - 3. Grbeša, 17. Seidler, 17. Drahovský, 23. a 33. Novak, 24. Rick, 36. Wilde.
Csíkszereda: Gonzales (Dospinescu) - F. Matei, Covaci, Hector, Alvarito - Panzaru, M. Matei, Santiago, Pršič, Tankó, Valadares, Deco, Rakić. Trenér Sito Rivera.
Sparta: Vahala (Gerčák, Plecitý) - Kocić, Novak, Wilde, Grbeša - Rick, Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský, Křivánek, Hora. Trenér Beni Simitči.

Rekord Bielsko-Biala - Luxol 3:1 (1:0)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud