29. prosince 2012 • 21:17

Házenkářky Slavie otočily finále s Porubou a podeváté mají pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky pražské Slavie podeváté získaly Český pohár. V dnešním finálovém utkání v Praze slávistky porazily úřadující mistryně republiky z Poruby 29:25, třebaže v poločase vedl o čtyři branky ostravský celek.



"Zlepšily jsme obranu a podařilo se nám utkání otočit. Bylo to náročné, máme toho plné zuby, ale naštěstí to byl zápas s úspěšným koncem," řekla v České televizi Jana Knedlíková, jedna z devíti reprezentantek, které ve finále nastoupily.

Poruba tak ani podruhé za sebou ve finále neuspěla, loni v něm prohrála s Veselím nad Moravou. Slávistky vyřadily veselské obhájkyně trofeje v semifinále a po velkém obratu v druhém poločase finálového duelu navázaly na pohárový triumf z předminulé sezony.

Poruba sice vede interligovou tabulku, ale ani v této soutěži nedokázala Slavii zdolat. Pražanky ve vzájemném utkání zvítězily 34:33. V pohárovém finále jim výborně zachytala brankářka Satrapová, v útoku zářily zejména Jonášová s Kutlvašrovou.

Finále Českého poháru házenkářek v Praze:
Slavia Praha - Sokol Poruba 29:25 (11:15)
Nejvíce branek: Kutlvašrová 7, Jonášová 6, Keclíková 6/1 - Chrenková 7/1, Hrbková 6, Adámková a Uhráková po 4. Rozhodčí: L. Frieser, B. Frieser. Sedmimetrové hody: 3/1 - 1/1. Vyloučení: 3:4. Diváci: 200.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud