Michal Koštuřík
14. června 2014 • 15:40

Nejsmutnější loučení házenkářky Vítkové. Na tým ale byla hrdá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevěřily. Zdráhaly se uvěřit, že jim postup na letošní mistrovství světa protekl mezi prsty. Chyběl jediný gól a místo Polek si v prosinci zahrály při vrcholu sezony české házenkářky. Po porážce 22:25 v posledním utkání kvalifikace byly hráčky zdrcené, postup jim unikl o jeden jediný gól.



Dvojice Luzumová - Růčková si po závěrečném hvizdu sedla na palubovku a dlouho se nehýbala. Kdyby Češky zvládly v Brně závěrečný útok a snížily na rozdíl dvou branek, stačilo by jim to na druhé místo. Postupové!

„Když prohrajete, bolí všechno trojnásobně. Je mi moc líto, že to nevyšlo. Je lepší prohrát o čtyři pět branek, než takto. Přesto jsem na náš tým obrovsky hrdá. To, co jsme předvedly v kvalifikaci je velký úspěch. Porazily jsme Polsko na jeho půdě, dvakrát jsme těsně prohrály s Černou Horou. Tento mančaft dospěl do fáze, kdy bude schopní porážet i týmy, co hrají o medaile. Budu holkám moc fandit,“ prohlásila pivotka Petra Vítková, která v reprezentaci končí. Chystá se založit rodinu.

Trenér Jan Bašný u družstva zůstává, ale tohle zklamání bude kousat ještě dlouho. „Je to nejhorší výsledek, který nás mohl potkat. Škoda, že se nám nepodařilo dát v Polsku o jeden gól více,“ posteskl si po zápase, který mohly Češky v poslední půlminutě otočit na svou stranu.

Porážka o dva góly by pro ně byla zlatá. Znamenala by zimní cestu na turnaj do Chorvatska a Maďarska. „Už to byla hra vabank. V polském týmu jsou zkušené hráčky, které jsou na tak vypjaté stavy zvyklé,“ uvedl Bašný.

„V zápase jsme ztratili čtyři až pět nesmyslných míčů, kdy jsme soupeřkám hodili míč do ruky. Dvakrát v prvním poločase, jednou při přesilovce šest na čtyři. Takové okamžiky zkušený tým trestá. Kdybychom podobnou chybu udělali dvakrát, tak se dá ještě napravit,“ sdělil kouč a zpětně litoval, že se nepodařilo jeho svěřenkyním uhrát remízu v Černé Hoře. „Ale na to se takto nehraje. Polky byly lepší, i když hrály pod tlakem,“ uznal sportovně.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud