18. ledna 2015 • 20:36

Házenkáři na MS opět prohráli. Švédům podlehli vysoko 22:36

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři na světovém šampionátu v Kataru prohráli i druhý zápas ve skupině C. Po úvodní porážce s největším favoritem turnaje Francií dnes nestačili ani na druhého finalistu poslední olympiády Švédsko, jemuž podlehli vysoko 22:36. V úterý český celek změří síly s Egyptem a z hlediska postupu půjde možná o klíčový duel. Z šestičlenné skupiny projdou do osmifinále čtyři týmy.



Kapitán Filip Jícha, který od příletu do Dauhá zápolil s virózou a vynechal úvodní zápas s Francií, se objevil na české soupisce, do utkání ale nezasáhl a zůstal jen na lavičce. Reprezentanti chtěli odehrát lepší první půli než s Francií, ale ani se Švédskem jim úvod nevyšel.

V české brance začal Štochl a téměř si nesáhl na balon, když po sedmi minutách za stavu 3:7 přepustil místo Galiovi. Ani poté se však nedařilo národnímu týmu zbrzdit švédskou útočnou lavinu.

Zatímco Češi se proti soupeřově urostlé obraně těžko prosazovali a ztroskotávali na skvěle chytajícím Mattiasi Anderssonovi, na opačné straně se Seveřané v útoku skoro nemýlili. Po necelých 23 minutách už narostl jejich náskok na hrozivých 16:6.

Český celek nemohl na soupeře najít protizbraň a potvrzoval, že na Švédsko dlouhodobě neumí zahrát. V poločase ztrácel devět branek, ještě o dvě víc než proti Francii.

Podobně jako proti výběru galského kohouta reprezentanti vstoupili do druhé půle s větším elánem a díky dvěma Horákovým gólům brzy snížili na rozdíl šesti branek. Pak však mezi tyčemi začal opět čarovat Mattias Andersson a Češi už se ve skóre více nepřiblížili.

Naopak nezastavitelný Kim Andersson se v polovině druhého dějství hladce probil obranou a vrátil Švédsku devítigólové vedení. Národní celek nenavázal na slibný výkon a přijatelnou tříbrankovou porážku s Francií a závěr dohrával v naprostém útlumu. Seveřané v poklidu navýšili skóre, a to ještě Štochl zachránil Čechy několika dobrými zákroky.

Mistrovství světa v házené mužů v Kataru:

Skupina C:

ČR - Švédsko 22:36 (10:19)

Sestava ČR: Štochl, Galia - Hrstka, Bečvář, Jurka, Motl, Sobol, P. Horák, Babák, Linhart, Petrovský, Zdráhala, Šindelář, Kasal, Szymanski, Jícha. Rozhodčí: Geipel, Helbig (oba Něm.).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud