17. ledna 2015 • 23:00

Čeští házenkáři si v Kataru užívají luxus a výhled z 33. patra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři si na mistrovství světa v Kataru užívají luxus, jaký dosud nepoznali. Výprava našla zázemí v supermoderním hotelu Intercontinental City, kde má k dispozici vše, na co si vzpomene. Národní tým bydlí v 33. patře a vedle nezvykle prostorných a nejnovějšími technologiemi vybavených pokojů se může z oken kochat výhledem na Perský záliv a okolní moderní mrakodrapy.



"Co se týče zázemí, zažil jsem jako hráč tři mistrovství světa a pět evropských šampionátů, takže můžu porovnávat. Tohle je suverénně nejlepší hotel, s jakým jsem se s házenou setkal," řekl novinářům manažer reprezentace Karel Nocar.
V hotelu bydlí všechny týmy základní skupiny C a česká výprava dostala k dispozici celé 33. patro. Hned u výtahu stojí poutač s nápisem "Vítej Česká republiko" a národní vlajkou.

V pokojích mají reprezentanti nezvykle mnoho místa, fyzioterapeut Petr Tahovský obývá tzv. junior suite o velikosti přes 50 metrů čtverečních. Vedle velké ložnice může využít ještě další místnost, ale i dva záchody. "Ty podmínky jsou pro mě takový bonus. Ještě jsem nikdy toto nezažil a asi už nikdy nezažiju. Jsem spokojený, protože třeba takové lůžko doma nemáme a na jiných šampionátech nám nabídli jen obyčejné," uvedl Tahovský.

Bonusem je vana u okna přímo s výhledem na moře. "Ale bohužel ji moc nemám čas používat. Po zápase s Francií jsem pracoval skoro do dvou hodin. A stejně bych si musel zatáhnout, aby mě neokukovali z vedlejších mrakodrapů," žertoval Tahovský.

"Ten pokoj je obrovský. Je tu dost sedaček, takže se sem v pohodě vejdou i kluci, kteří úplně nevyžadují tu terapii, ale přijdou se na něco podívat v televizi nebo pokecat," doplnil Tahovský.

Nejvyšší, 46. patro nabízí nejhezčí výhled, ale také dokonalou relaxaci. Hráči si mohou pod střechou zaplavat, zajít do sauny, vířivky či posilovny. "Samozřejmě je to příjemné, když člověk kolem sebe má takové pěkné prostředí. Ale my jsme tady kvůli házené, to je nejdůležitější," podotkl brankář Petr Štochl.

Češi jsou spokojeni i s jídlem. "Klukům chutná. Do našeho jídelníčku jsme si nechali doplnit některé sladké věci, na které jsou kluci zvyklí a mají to rádi. Také jsme zařadili něco z místní kuchyně, většina hráčů to má ráda," přiblížil Nocar.

Prostředí v Dauhá mimo hotel a haly zatím český tým příliš nepoznal. "Máme u hotelu komerční centrum, kde je ledová plocha na bruslení. To je takové zajímavé. Vedle je druhé menší komerční centrum s restauracemi, kde se dá zajít na kafe. Asi někdy vezmeme autobus a pojedeme se podívat někam k moři nebo do starého města, aby člověk nejezdil jen mezi hotelem a halou," plánoval Nocar.

Průvodce dělá národnímu týmu Čech, který žije v Dauhá dva roky. "Každý den nám vypráví pohádky. Je zajímavé poslouchat, že značka od auta je dražší než auto. Nebo že tu mají ministerstvo železnice a není tu ani metr kolejí. Jsou to úsměvné věci," dodal Nocar.

Čeští házenkáři si na mistrovství světa v Kataru užívají luxus hotelu Intercontinental City. Národní tým bydlí v 33. patře a vedle nezvykle prostorných a nejnovějšími technologiemi vybavených pokojů se může z oken kochat výhledem na Perský záliv a okolní moderní mrakodrapy.
Čeští házenkáři si na mistrovství světa v Kataru užívají luxus hotelu Intercontinental City. Národní tým bydlí v 33. patře a vedle nezvykle prostorných a nejnovějšími technologiemi vybavených pokojů se může z oken kochat výhledem na Perský záliv a okolní moderní mrakodrapy.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud