6. června 2015 • 17:36

Prohra na úvod play off o MS! Házenkářky nestačily na Nizozemsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

České házenkářky prohrály v úvodním zápase play off kvalifikace o postup na světový šampionátu v Nizozemsku 23:33. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného vedly v Arnhemu v první půli o čtyři branky, ale v druhé půli je potkal velký střelecký výpadek a domácí favorit šňůrou osmi gólů rozhodl. Odveta se hraje za týden v Mostě.



V úvodu dnešního zápasu se přitom zdálo, že Češky dosáhnou na mnohem lepší výsledek. Přestože prohrály předchozí tři vzájemné zápasy, naposledy dokonce 18:33, vysokého favorita se nezalekly. Nizozemky sice vedly 3:1, ale od té doby hrál ve zbytku první půle nečekaně prim hostující celek.

Po čtvrthodině zvýšila výborně hrající Knedlíková na 10:7 pro český celek a za chvíli Luzumová s přispěním tyče upravila dokonce už čtyřbrankový rozdíl.

Nizozemky, sedmý tým z posledního evropského šampionátu, působily nervózně a ve vyprodané hale byli slyšet jen trumpetisté, zbytek diváků mlčel. Hostující tým si udržoval překvapivý čtyřgólový náskok až do závěru úvodního dějství, pak ale udělal několik technických chyb a Malesteinová sekundu před pauzou snížila na 15:16.

Úvod druhého dějství Češky vůbec nezvládly. Skórovaly sice jako první, ale pak začalo jejich velké střelecké trápení. Nizozemky srovnaly a v 35. minutě se poprvé od stavu 3:1 dostaly do vedení. Hostující hráčky deptala skvěle chytající Van der Walová, která zasáhla i proti těm nejvyloženějším šancím.

Češky přes třináct minut střelecky mlčely a domácí favoritky mezitím odskočily do vedení 23:17. Hostující tým se už nedokázal vrátit do zápasu a za celou druhou půli dal jen sedm gólů. Nepomohla ani změna mezi tyčemi, zbytek duelu dohrávaly Češky v útlumu a před odvetou jsou jejich šance na druhý postup na světový šampionát za sebou velmi malé.

První zápas play off kvalifikace o postup na mistrovství světa házenkářek - Arnhem:

Nizozemsko - ČR 33:23 (15:16)
Sestava ČR: Raníková, Satrapová, Müllnerová - Knedlíková, Keclíková, Salčáková, Růčková, Hrbková, Martinková, Luzumová, Štěrbová, Malá, Šviráková, Selucká, Jeřábková, Adámková.
Rozhodčí: Alpaidzeová, Berezkinaová (obě Rus.).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud