29. ledna 2016 • 20:42

Velké drama! Němečtí házenkáři postoupili do finále ME

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němečtí a španělští házenkáři se v neděli utkají o titul mistrů Evropy. Německý tým, který před dvanácti lety šampionát vyhrál, porazil v dramatickém krakovském semifinále Norsko 34:33 po prodloužení, Španělsko zvítězilo nad Chorvatskem 33:29 a bude hrát o první titul.



První semifinále začali lépe Němci, ale o čtyřbrankový náskok přišli ještě před koncem poločasu. V závěru druhé půle měli naopak blíž k postupu Norové, ale v poslední minutě vyrovnal Rune Dahmke na 27:27 a muselo se prodlužovat.

V nastavené desetiminutovce pak měl poslední slovo pět vteřin před koncem Kai Häfner a po dvanácti letech poslal Německo do finále ME. Nejlepším střelcem zápasu byl autor deseti branek vítězného mužstva Tobias Reichmann, na druhé straně se Kristian Björnsen trefil osmkrát. Norové dosud byli na ME nejlépe šestí, semifinále hráli poprvé.

Španělům se v utkání, které řídili čeští rozhodčí Václav Horáček a Jiří Novotný, povedl závěr první půle. Posledních deset minut vyhráli 9:2 a vypracovali si nadějný čtyřgólový náskok.

Bronzový chorvatský tým z londýnské olympiády se po změně stran několikrát přiblížil na nejtěsnější rozdíl, ale nevyrovnal. V závěru mu naopak Španělé znovu brankově odskočili.

Španělsko dosud evropský titul nezískalo, třikrát neuspělo ve finále. Předloni skončili Španělé třetí.

Páté místo na turnaji obsadili úřadující mistři světa a olympijští vítězové Francouzi po výhře 29:26 nad Dánskem, které na minulém šampionátu porazili v boji o titul. Sedmé skončilo domácí Polsko.

Mistrovství Evropy házenkářů v Polsku:

Semifinále:

Německo - Norsko 34:33 po prodl. (27:27, 14:13)
Nejvíce branek: Reichmann 10/7, Kühn a Häfner po 5 - Björnsen 8/4, Myrhol 5, Jondal 5/2.

Španělsko - Chorvatsko 33:29 (18:14)
Nejvíce branek: García 6, Rivera 6/5, Aguinagalde 5 - Sliškovič 6, Kopljar a Marič po 4, Štrlek 4/1. 

O 5. místo: Francie - Dánsko 29:26 (15:13).

O 7. místo: Polsko - Švédsko 26:24 (12:12).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud