3. prosince 2010 • 18:48

České házenkářky smetly v kvalifikaci Italky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

České házenkářky zvládly vstup do kvalifikace o mistrovství světa a ve 4. skupině porazily Itálii na její půdě vysoko 38:22. Italky přitom měly přitom být podle papírových předpokladů nejvážnějším soupeřem českého celku, kterého během víkendu ještě čekají zápas proti Litvě a Bulharsku.



Vývoj střetnutí byl vyrovnaný pouze v jeho začátku, kdy se obě družstva střídala ve skórování. Postupem času ale začaly Češky jednoznačně dominovat a postupně navyšovaly náskok.

Díky pozorné obraně se jim již do poločasu podařilo získat dokonce jedenáctigólový náskok a vedly 19:8. I ve druhé půli svěřenkyně trenéra Jana Bašného pokračovaly v soustředěné obraně a rychlé brejky přinášely navyšování skóre.

"Všechny hráčky k zápasu přistoupily velmi zodpovědně, byť na nich byla cítit nervozita, a to především u těch méně zkušených hráček. Zápas pro nás byl bezproblémový, pokračovali jsme v tom, co jsme začali již na turnaji v Chebu. Předvedli jsme dnes kolektivní výkon s doboru obranou a fungovala nám stanovená taktika," řekl v tiskové zprávě trenér Bašný.

V brance odchytala dvě třetiny zápasu Raníková, na posledních dvacet minut ji zastoupila Ajglová. Díky vysokému vedení se na hřiště nakonec dostaly všechny hráčky sestavy.

V konečné šestnáctičlenné nominaci se nakonec neobjevila Tomečková, která však s týmem zůstala a svým spoluhráčkám drží palce přímo v Oderzu poblíž Benátek.Do vyřazovací části kvalifikace, která je cílem národního týmu, postoupí pouze vítěz.

V druhém dnešním utkání hrají od 19:00 Litva s Bulharskem, Češky hrají v sobotu s Bulharskem a na závěr v neděli odpoledne s Bulharskem.

Kvalifikace MS v házené žen - 4. skupina:

Česko - Itálie 38:22 (19:8)

Sestava a branky Česka: Raníková, Ajglová - Zámorská 1, Luzumová 3, Poznarová 2, Salčáková 5, Růčková, Černá 5, Vítková 4, Hrbková 5, Martinková 7, Štěrbová 2, Adámková 3, Keclíková 1

Nejlepší střelkyně Itálie: Scamperleová 10, Balsantiová 3, Baraniová 2.Rozhodčí: Pech, Vagvölgyi (oba Maď.). Sedmimetrové hody: 0 - 7/5. Vyloučení: 5:1. Diváci: 400.

Litva - Bulharsko 29:23 (17:13).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud