8. ledna 2017 • 22:46

Dakar v Bolívii: vedro, drsné bouřky a žhavé amazonky na karnevalu!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Dakarské rallye skončily dva dny volna, které účastníci strávili v Bolívii. Čím je nejvíce překvapila? Divokým počasím a také zájmem místních fanoušků. „Vítaly nás stovky tisíc diváků,“ popsal čtyřkolkař Josef Macháček, který se po nehodě vrátí brzy zpátky do České republiky.



Někdo se ve volnu vyrazil podívat na bájné jezero Titicaca, někdo obdivoval památky ve městě, ale hlavně se opravovalo. A to v bahně. Když však pršet přestalo, místní diváci vyrazili obdivovat závodníky z Dakarské rallye. Jako přivítání pro ně připravili v ulicích karneval.

„Zájem místních fanoušků byl neuvěřitelný. Všude tančily krásně oblečené ženy. Asi se jednalo o místní amazonky,“ svěřil se Libor Podmol, který se účastnil soutěže v asistenčním voze týmu BARTH Racing.

„Vždycky nám ochotně pomohly. Když jsme potřebovali internetová data, neměly problém. My jim dali ochutnat českou slivovici,“ smál se Podmol, který už ale také odcestoval do České republiky.

Pro mnohé tak byly odpočinkové dny zejména pracovní. „Mám chuť klukům pomoci, ale když něco udělám, tam mě hned všechno bolí,“ popisoval Macháček, který nedokončil čtvrtou etapu, když si při nehodě se čtyřkolkou vykloubil rameno. „Klíční kost je vyhozená, ruku mám pořád v dlaze. Když jedu na mopedu, hodně to cítím.“

Na nehodu Macháček stále myslí. A pořád karambol nechápe. „Znám hodně typů havárií, ale s tímhle jsem nepočítal. Je to obrovská škoda. Když se dívám na soupeře, bylo to nastartované velice dobře. Určitě bych ještě poskočil dopředu,“ věří.

Macháček se vrací do České republiky v úterý. Jeho kolegové z týmu BARTH Racing budou však dál bojovat o dobré umístnění. David Pabiška je zatím na 67. místě.

„Raději bych ale závodil, mám tam velkou ztrátu. Podařilo se nám opravit závadu, která mě trápila, a rád bych to otestoval v plném zatížení,“ vyhlíží další díl rallye motocyklový závodník.

To Rudolf Lhotský je o pět míst před Pabiškou. „Momentálně se o mě pokouší nějaká nemoc, takže jsem rád, že jsme měli dva dny volna a nezávodilo se. Mohl jsem si odpočinout a zrelaxovat,“ poznamenal Lhotský. Zdeňku Tůmovi na čtyřkolce pro změnu před pokračování závodu pomáhá Macháček: „Takže to musí dojet. Kvůli mně,“ smál se zkušený matador.

Karneval pro závodníky Rallye Dakar. K vidění byly i žhavé amazonky.
Karneval pro závodníky Rallye Dakar. K vidění byly i žhavé amazonky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud