1. prosince 2017 • 13:16

Od Čecha až na Dakar. Bývalý kouč Chelsea pojede slavnou rallye

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský fotbalový trenér André Villas-Boas se zúčastní jako soutěžící pilot lednové Rallye Dakar. Bývalý kouč Chelsea, Porta, Tottenhamu či Petrohradu, který nyní vede čínský tým SIPG Šanghaj, bude řídit Toyotu Hilux špičkového týmu Overdrive. Spolujezdce mu bude dělat krajan Ruben Faria, který na slavné soutěži v minulosti startoval na motocyklu a v roce 2013 v ní obsadil druhé místo.



Čtyřicetiletý Villas-Boas, jehož strýc Pedro v roce 1982 také na Rallye Dakar startoval, se před trenérskou kariérou aktivně účastnil offroadových závodů a byl nadšencem do terénních motocyklů. Kategorie motocyklů také byla jeho první volbou i pro Rallye Dakar, ale dozvěděl se, že to obnáší minimálně rok pečlivé přípravy. "Bylo by prý lepší to zkusit s autem. Tak jsem se spojil s týmem Overdrive a tady jsem," citoval Villase-Boase web soutěže.

A na "palubu" přibral i kamaráda Fariu, který nad nabídkou spolupráce neváhal. "Když mi to navrhl, musel jsem o tom přemýšlet... asi tak pět sekund," konstatoval Faria. "Bude to velká výzva. Myslím, že to může být dobrý Dakar. Tedy že každý večer dojedeme do bivaku a nedorazíme příliš pozdě," dodal.

Rallye Dakar odstartuje 6. ledna v peruánské metropoli Limě, trasa zavede účastníky i do Bolívie a 20. ledna soutěž po čtrnácti etapách vyvrcholí v argentinské Córdobě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud