30. července 2018 • 15:17

Stáj Buggyra bude i nadále spolupracovat na Dakaru s Tatrou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým Buggyra Racing bude i nadále úzce spolupracovat s automobilkou Tatra Truck. Obě strany podepsaly novou dvouletou smlouvu a budou se i nadále společně snažit prosadit na slavné Rallye Dakar.



"O prospěšnosti spolupráce pro obě strany jsem absolutně přesvědčen. Tatry jsou na závodech a v médiích hodně vidět, společnými silami jsme vyhráli dvě etapy na Dakaru, další tři na Silk Way rallye. Martin Kolomý dokonce v obou soutěžích průběžně vedl," uvedl manažer týmu Tatra Buggyra Racing Jan Kalivoda v tiskové zprávě.

Kalivoda zároveň poukázal na vítězství Davida Vršeckého v čínském seriálu okruhových tahačů se speciálem Tatra Phoenix. "Bavit se o síle a důležitosti čínského trhu je asi zbytečné," podotkl Kalivoda.

Buggyra a Tatra spolupracují již od roku 2013, roudnický tým ale na Dakaru startoval již dříve. "Tatra vyhrávala s Karlem Lopraisem Dakar v době, kdy jsem ani netušil, že budu někdy pracovat v této branži. Spojení nám nabízí mimořádnou mediální platformu, neboť Tatra drží dlouhodobě postavení globálního brandu," podotkl Kalivoda.

Na lednový Dakar Buggyra připravuje již čtvrtou generaci speciálu. "Do toho testujeme prototypové díly. Pořád se posouváme vpřed a o tom to musí být. Pokud motoristický sport něco neodpouští, je to propadnutí myšlence, že všechno je tak dobré, že už to lepší být nemůže," uvedl technický ředitel týmu Robin Dolejš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud