24. srpna 2011 • 22:00

Renault se zbavuje Heidfelda, náhradu za Kubicu nahradí Senna

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nevydařených výkonech v dosavadním průběhu sezony skončil v kokpitu týmu formule 1 Lotus Renault německý pilot Nick Heidfeld. Pro nedělní Velkou cenu Belgie a s největší pravděpodobností i zbytek roku ho nahradí Bruno Senna, synovec tragicky zemřelé legendy Ayrtona Senny.



Čtyřiatřicetiletý Heidfeld nahradil v Renaultu vážně zraněného Poláka Roberta Kubicu a hned ve druhé Grand Prix sezony v Malajsii se blýskl třetím místem. Pak však měly jeho výkony klesající tendenci, a když nedokončil minulé dva závody, dočkal se veřejné kritiky od vedení týmu.

Jeho nahrazení testovacím jezdcem Sennou pak bylo pouze otázkou času. Spekulace ukončil Renault dnes, když sedmadvacetiletého Brazilce nominoval do Velké ceny Belgie spolu s Rusem Vitalijem Petrovem. Podrobnosti budou oznámeny ve čtvrtek.

Senna má za sebou z loňského roku 18 Velkých cen v kokpitu slabé Hispanie. V červencové Grand Prix Maďarska letos poprvé absolvoval páteční tréninkové jízdy za Renault.

Heidfeld tak v nejbližší době nerozšíří svou bilanci 184 závodů v mistrovství světa F1 a zůstane služebně nejstarším jezdcem, jenž dosud nevyhrál Grand Prix.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud