27. srpna 2011 • 19:51

VIDEO: Šílený Maldonado málem sestřelil Hamiltona

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Cítil frustraci. Za šestnácté místo v kvalifikaci i za to, že ho během ní nekompromisně předjel Lewis Hamilton. Pomsta Pastora Maldonada ale mohla mít na trati v belgickém Spa vážné následky. Venezuelskému jezdci Williamsu totiž krátce po skončení druhé části kvalifikace ruply nervy a po dodatečné přetahované s mistrem světa z roku 2008 mu urval kus předního křídla.



Nemají se příliš rádi. Už se spolu střetli při Velké ceně Monaka. V kvalifikaci na Velkou cenu Belgie však mohlo mít další vyřizování účtů mezi Lewisem Hamiltonem a Pastorem Maldonadem daleko větší následky.

Zvláště, když po druhé části měřených jízd nováček z Venezuely neustál předchozí Hamiltonův manévr v zatáčce a jal se mu to oplatit na cílové rovince. Po vzájemné kolizi však Britovi utrhl část předního křídla. „Najel do mě úmyslně,“ zlobil se ihned do vysílačky Hamilton a diváci u televize zůstávali v němém šoku.

„Tak toto bytostně nenávidím,“ zuřil okamžitě bývalý jezdec a komentátor stanice BBC David Coulthard. „Jestli měl Maldonado s Lewisem nějaký problém, měl si to s ním vyřešit z očí do očí v boxech. Ale ne se mu takhle mstít na trati,“ nechápal a připojil se k němu i další komentátor Martin Brundle: „Za toto by měli Maldonada poslat domů. To se prostě nedělá.“



Sám Hamilton, jenž musel okamžitě do boxů pro nové křídlo, aby stihl třetí část kvalifikace později svá slova krotil. „Mohla z toho být velká havárie. Ještě štěstí, že to skončilo takhle,“ dodal britský závodník, jenž nakonec odstartuje do nedělního závodu jako druhý.

Pakliže se však Maldonadovi prokáže úmysl, hrozí mu minimálně zákaz činnosti na jeden závod. „Nechtěl jsem ho trefit. Neměl jsem k tomu ani žádný důvod. Byly tam skutečně těžké klimatické podmínky a měli bychom mít pochopení pro to, co se stalo,“ uzavřel následně Venezuelan.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud