24. února 2012 • 14:35

Ecclestone: Bylo by krásné, kdyby Schumi vyhrál. Měl by do Red Bullu

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přál by si ho vidět znovu vyhrávat. A rovnou by ho chtěl posadit do monopostu, který vloni ovládl šampionát. „Přál bych si, aby Michael Schumacher závodil v Red Bullu. Jako druhý jezdec,“ říká promotér formule 1 Bernie Ecclestone. Po boku Sebastiana Vettela. A tedy za Marka Webbera.



Jsou kamarádi, závodí spolu v motokárách, dokonce se pravidelně objevují jako parťáci v tradičním Race of Champions. Teď by promotér F1 Bernie Ecclestone chtěl, aby se Sebastian Vettel a Michael Schumacher stali týmovými kolegy i v Red Bullu.

„Chtěl bych vidět Michaela v dobrém autě. Chtěl bych ho vidět ve druhém Red Bullu,“ svěřil se Ecclestone britským médiím. „Za Sebastiena Vettela? To ne. Ale zároveň tím také nemyslím nic proti Marku Webberovi,“ snažil se vybruslit z choulostivého komentáře.

Podle něj totiž německá legenda má stále na vítězství. „Bylo by krásné, kdyby letos Michael něco vyhrál. Určitě na to má,“ míní Ecclestone. „Chtěl bych ho jen vidět v autě, kde by jeho neúspěchy byly jen jeho chybou a nikoliv vozu,“ snažil se upřesnit.

Tím však mimoděk naznačil, že konkurenceschopný vůz neměla stáj Mercedes. S čímž zase nesouhlasí kritici Schumachera a poukazují na to, že sedminásobný mistr po svém návratu (ani jednou třeba nestanul na stupních vítězů) zajíždí i horší časy než jeho kolega Nico Rosberg.

Těžko však říct, zda je Ecclestonovo přání reálné. Jak Schumacherovi, tak i Webberovi sice končí po sezoně v jejich týmech smlouva, není však jisté, zda by se třiačtyřicetiletý Němec rozhodl pokračovat i v roce 2013.

Michael Schumacher mává fanouškům během Závodu šampionů
Michael Schumacher mává fanouškům během Závodu šampionů

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud