1. září 2012 • 15:49

Kvalifikaci na Velkou cenu Belgie ovládl britský pilot Button

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na Velkou cenu Belgie formule 1 ve Spa-Francorchamps vyhrál britský pilot Jenson Button z McLarenu. V první řadě ho překvapivě doplní Kamui Kobajaši se sauberem, jemuž k první pole position v kariéře chybělo 298 tisícin sekundy.



Button zvítězil v kvalifikaci po více než třech letech a poprvé v barvách McLarenu. Naposledy zajel nejrychlejší čas v Monaku v roce 2009, v němž se stal mistrem světa.

Do druhé řady se při nedělním startu postaví dnes třetí Venezuelan Pastor Maldonado s williamsem a finský navrátilec do F1 Kimi Räikkönen na lotusu. Šestý čas zajel vedoucí muž průběžného pořadí MS Španěl Fernando Alonso z Ferrari.

První kvalifikace po letní pauze se nevydařila mistru světa z minulých dvou let Sebastianu Vettelovi z Německa. Loňský vítěz Grand Prix Belgie obsadil jedenácté místo a nepostoupil tak do závěrečné třetí části kvalifikace, v níž se bojovalo o pole position.

Startovat však bude Vettel z desáté pozice. Jeho australský kolega z týmu Red Bull Mark Webber totiž měnil neplánovaně převodovku a ze sedmého místa byl přeřazen na dvanácté.

Až třináctý čas zajel sedminásobný mistr světa Michael Schumacher z Německa, jehož v neděli čeká jubilejní 300. Velká cena v kariéře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud