4. prosince 2012 • 10:44

Šéf Ferrari útočí: Ecclestone je příliš starý na to, aby věděl, co říká!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní finiš mistrovství světa formule 1 má emotivní dojezd. Luca di Montezemolo, šéf stáje Ferrari, se ostře pustil do výkonného ředitele F1 Bernieho Ecclestonea. Dvaaosmdesátiletého muže označil za příliš starého, aby měl kontrolu nad svými slovy.



Italský tým minulý týden zvažoval protest proti výsledku rozhodujícího závodu o titul mistra světa, který získal Němec Sebastian Vettel v Brazílii na úkor pilota Ferrari Fernanda Alonsa.

Podle Ferrari Vettel předjel Francouze Jeana-Erika Vergneho z Toro Rosso v úseku se žlutými vlajkami, které podobné manévry zakazují. Následně se však ukázalo, že traťoví komisaři jen chvíli předtím dali zelenou vlajkou možnost k předjíždění.

Ecclestone celý spor následně označil za „naprostý vtip“, což ale vyprovokovalo Montezemola, který dlouhodobě kritizuje omezení možnosti testování.

„Jsme konstruktéři, ne sponzoři. Nelíbí se mi, že nemůžeme testovat a dávat tak šanci mladým pilotům,“ řekl Montezemolo pro Daily Telegraph. „Protože někteří lidé používají tenhle výraz, rád bych řekl, že tohle je naprostý vtip. Ano, reaguju na Ecclestonova slova.“

Montezemolo však ve svém výpadu tentokrát zašel i do osobnější roviny.

„Otec mě vždy učil k respektu ke starším, zvlášť když se dostanou do věku, kdy nemají kontrolu nad svými slovy. Takže tady skončím,“ řekl Ecclestone a dodal: „Vysoký věk je každopádně často neslučitelný s určitými funkcemi a určitou odpovědností.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud