21. února 2013 • 17:40

Ecclestone je natvrdlý, že není ve formuli, říká Lauda o krásné Danice

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Americká závodní pilotka Danica Patricková přepsala historii. O víkendu bude první ženou, která vyrazí do automobilového závodu Daytona 500 z pole position. A ve formuli 1 se rázem začali ptát, proč není pohledná pilotka mezi nimi. „Bernie Ecclestone je natvrdlý,“ řekl dokonce o promotérovi F1 Niki Lauda. Zároveň však připouští, že závody na okruzích a F1 jsou diametrálně odlišné. 



Patří k hlavním tahákům americké série NASCAR. Žena, co se prohání vedle mužů. A nyní žena, která všechny muže porazila.

Američanka Danica Patricková šokovala vítězstvím v kvalifikaci na prestižní závod Daytona 500 a tento víkend bude první ženou, která do prestižního podniku vyrazí z pole position.

VIDEO | Podívejte se na vítěznou jízdu Patrickové v Daytoně

Jela průměrnou rychlostí 316 km/h a její další pokus o vítězství bude hlavním americkým tahákem. Což opět otevřelo otázku, proč nedostala prostor v F1?

„Už deset let říkám Berniemu (Ecclestonovi), že je natvrdlý, protože není schopný pozvednout ženu ve formuli 1. Pokud by žena byla v první šestce, závody by měly u televize dvakrát více fanoušků, jelikož by pak i ženy jen seděly a dívaly se,“ říká i trojnásobný mistr Niki Lauda .

Amerika? Jiná kultura

Patricková byla už v minulosti s F1 spojována, coby pilotka týmu USF1. Ten ale do šampionátu nezasáhl. Jedinou současnou jezdkyní, která tak má reálnou šanci do závodů formule 1 zasáhnout je Susie Wolffová z Williamsu.

Proti Patrickové prý ovšem hraje jiná věc než pohlaví. A sice, že je Američankou.

VIDEO | Danica je i velmi krásná žena, což dokázala při pózování pro Sports Illustrated

„Je nutné říct, že jejich závody se technicky liší od formule 1. Poslední Američan, který kdy měl úspěch v Evropě, byl Mario Andretti. A to bylo ještě za mě,“ směje se Lauda .

Přičemž s ním souhlasí i současný vládce Sebastian Vettel . „Za prvé, klobouk dolů před úspěchy Patrickové. Ale motosport v Americe má přeci jen jinou kulturu.“

To ale neznamená, že by v ní Patricková nemohla uspět. Hlavní závod Daytona 500 se jede v neděli 24. února 2013.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud