3. dubna 2013 • 20:14

Webber by mohl příští rok jezdit vytrvalostní závody s Porsche

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský pilot formule 1 Mark Webber by mohl v příští sezoně vyměnit monopost Red Bullu za sportovní vůz. Podle informací médií má o šestatřicetiletého závodníka zájem Porsche, s jehož novým prototypem by Webber mohl od roku 2014 jezdit šampionát vytrvalostních závodů včetně legendárních 24 hodin Le Mans.



O Webberově odchodu z týmu Red Bull se spekuluje od Velké ceny Malajsie, po níž se kvůli kontroverznímu předjetí dostal do konfliktu se stájovým kolegou Sebastianem Vettelem. Aféru nakonec oba jezdci po pohovoru s vedením týmu urovnali.

Porsche zatím odmítlo zprávy o vyjednávání s Australanem, jenž v Sepangu přišel kvůli Vettelovi o vítězství, potvrdit nebo vyvrátit. Mluvčí Oliver Hilger jen oznámil, že o případném angažmá nového pilota se bude rozhodovat až později.

Informace o Webberových námluvách s Porsche se přitom objevily už před touto sezonou a ani Australan je tehdy jednoznačně nepopřel. Zkušenosti se slavným vytrvalostním závodem v Le Mans už má, před svým vstupem do formule 1 si ho v letech 1998 a 1999 vyzkoušel v barvách Mercedesu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud