7. června 2013 • 23:00

Ferrari pošilhává po Vettelovi a Rosbergovi

Autor: marcel gause
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa Sebastian Vettel a vítěz zatím poslední velké ceny v Monaku Nico Rosberg patří na čelo listiny, o něž by italská stáj měla zájem.



Italská stáj Ferrari se nevzdává naděje, že by mohla v budoucnu získat do svých služeb trojnásobného mistra světa Sebastiana Vettela. „Nemůžu říct, že bychom o Vettela někdy ztratili zájem,“ připustil šéf týmu Stefano Domenicali před GP Kanady v rozhovoru pro německý ´Bild´ a na adresu jezdce Red Bullu dodal: „Sebastian je ještě velmi mladý. Má před sebou řadu let jako excelentní jezdec. Bylo by proto chybou říkat, že by za nás nikdy nemohl závodit.“  

Také o současného pilota Mercedesu Nica Rosberga má Ferrari zájem. „Jistě patří k jezdcům, o něž se již nyní musíme zajímat. Nepřekvapuje mě, že je Rosberg u Mercedesu rychlejší než Hamilton. V kvalifikaci byl vždy dobrý. Nyní ale předvedl, že také dozrál pro úspěch v závodě,“ říká o německém jezdci Domenicali.  

Tým Ferrari zatím nedokázal navázat na úspěšná léta 2000 až 2004 s Michaelem Schumacharem a jedinou výjimkou byla sezóna 2007, kdy Kimi Räikkönen vybojoval pro Scuderii poslední z patnácti jezdeckých mistrovských titulů. Fin ale v současnosti hají barvy konkurenčního Lotusu.  

Výkonnost italské stáje postupně stoupá a od sezóny 2010 tomu výrazně pomáhá angažování dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa. Španělovi se ale podařilo během dosavadní tříleté spolupráce skončit v hodnocení jednotlivců dvakrát "až" na konečné druhé pozici. Pokaždé za Sebastianem Vettelem. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud