4. července 2013 • 22:37

Piloti F1: Pojedem naplno, ale když bouchne guma, končíme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jezdci formule 1 pohrozili, že okamžitě odstoupí z víkendové Velké ceny Německa na Nürburgringu, pokud se budou opakovat problémy s pneumatikami, jejichž exploze ovlivnily předchozí závod v Silverstonu. Zástupci asociace pilotů Grand Prix (GPDA) to oznámili na čtvrteční tiskové konferenci.



Piloti sice věří, že se Pirelli podařilo problémy odstranit, varovali ale, že v případě dalších potíží zaujmou nekompromisní postoj. "Jsme připraveni jet nadoraz. Jako vždycky a tak, jak to od nás čekají naše týmy, sponzoři a fanoušci," uvedli zástupci GPDA.

Jakmile se ale objeví podobné problémy jako v Silverstonu, "okamžitě odstoupíme ze závodu, protože tyto potíže ohrožují životy jezdců, traťových komisařů a fanoušků," dodali.

Při britské Grand Prix praskly v plné rychlosti pneumatiky pětici jezdců, jejich trosky se rozlétly do daleka. Zásahu do hlavy jen těsně unikl například Španěl Fernando Alonso z Ferrari.

Incident připomněl jezdcům rok 2009, kdy Alonsův týmový kolega Brazilec Felipe Massa utrpěl vážné zranění poté, co mu v kvalifikaci v Maďarsku helmu prorazila pružina uvolněná z vozu před ním.

Zástupci Pirelli po prověření všech pneumatik ze Silverstonu připravili nové s vyztužením kevlarovými pásy namísto ocelových. Navíc důrazně upozornili týmy, že jsou letošní modely pneumatik na zadní kola konstruovány asymetricky a musejí se tedy montovat na správnou stranu monopostu. K problémům v Anglii podle nich přispělo i podhuštění pneumatik a agresivní obrubníky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud