19. září 2013 • 14:47

Můj odchod k Ferrari? V Lotusu mi neplatili, stěžuje si Räikkönen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finský pilot F1 Kimi Räikkönen uvedl, že se rozhodl odejít od příští sezony z Lotusu k Ferrari, protože mu jeho současný zaměstnavatel nebyl schopen platit. On však hodlá podmínky svého kontraktu v Lotusu dodržet a posledních sedm Velkých cen sezony absolvuje.



"Prostě mě baví závodit," řekl třiatřicetiletý Räikkönen na dnešní tiskové konferenci před Velkou cenou Singapuru. "To je jediný důvod, proč jsem tady. Opustil jsem Lotus čistě z finančních důvodů. Je to nešťastná záležitost, ale chci týmu pomoci, jak nejlépe dovedu. A jak jsem vám řekl, prostě rád závodím," dodal Fin.

Mistr světa z roku 2007 se minulý týden dohodl na návratu od příští sezony k Ferrari, kde vytvoří dvojici s dalším bývalým šampionem Fernandem Alonsem. Räikkönen naznačil, že kdyby byl Lotus schopen plnit své podmínky, možná by neodešel. "Bylo spousta věcí, které mohli udělat, aby mě udrželi, a oni vědí, které to byly. Ale dopadlo to jinak a já jsem šťastný," dodal čtvrtý muž průběžného pořadí MS.

Räikkönen působil ve Ferrari v letech 2007-2009 a odešel, když do italské stáje zamířil dvojnásobný mistr světa Alonso. Nyní bude se Španělem v týmu a předpokládá, že jejich vztah bude bez problémů.

"Je spousta důvodů, proč by to mělo fungovat. Jsme dost staří na to, abychom věděli, co děláme. A pokud by nastaly nějaké problémy, tak si to dokážeme vyříkat. Možná se mýlím, ale jsem si hodně jistý, že to bude v pohodě," dodal Räikkönen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud