1. listopadu 2013 • 19:34

Finský pilot Kimi Räikkönen kvůli dluhům hrozí Lotusu bojkotem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finský pilot Kimi Räikkönen připustil, že kvůli nezaplacené gáži od svého zaměstnavatele Lotusu může vynechat poslední dvě Velké ceny sezony mistrovství světa formule 1. Mistr světa z roku 2007, jenž se příští rok vrací do Ferrari, uvedl, že zvažoval i bojkot aktuální Grand Prix Abú Zabí.



"Přijel jsem sem jenom proto, že doufám, že najdeme nějaké řešení určitých záležitostí. Snad se nám to podaří vyřešit a budeme moci dokončit sezonu, co nejlépe to půjde," řekl po dnešních trénincích novinářům Räikkönen, jenž vynechal tradiční čtvrteční mediální den před víkendovým závodem.

Na otázku, zda může z jeho strany dojít na bojkot závěrečných závodů v Austinu a Brazílii, odpověděl jednoznačně: "Samozřejmě. Mám rád závodění, mám rád ježdění, ale velká součást toho všeho je byznys. Někde musí být jasná hranice, a pokud bude překročena, nebude to moje chyba," poznamenal čtyřiatřicetiletý Räikkönen.

Lotus již dříve přiznal, že svému jezdci peníze dluží, i když ani jedna strana nezveřejnila konkrétní částku. Agentura SID píše o 15 milionech dolarů. "Není moc příjemné o sobě slyšet, že nejste týmový hráč a že vás nezajímá tým, ale celý rok přitom dostáváte nula eur," uvedl Fin.

Räikkönen tím narážel mimo jiné na událost z předchozí Velké ceny Indie, během níž se pohádal s jedním z šéfů Lotusu Alanem Permanem. Ten na něj do vysílačky vulgárně křičel, ať pustí před sebe týmového kolegu Romaina Grosjeana, na což mu Räikkönen odpověděl stejnou mincí.

Vedení stáje se pak za incident, který pronikl na veřejnost, omluvilo a snažilo se vypjatou atmosféru uklidnit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud