9. listopadu 2013 • 20:23

Maldonado chce opustit Williams, dává tím šanci Massovi

Autor: marcel gause
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle německého časopisu Auto Bild je dokonce již rozhodnuto. Felipe Massa, jemuž na konci této sezóny vyprší smlouva u Ferrari, nahradí od příštího roku v týmu Williams venezuelského závodníka Pastora Maldonada. V pozadí transferu stojí ropná společnost PDVSA, která byla doposud hlavním sponzorem britské stáje.



O budoucnosti Felipeho Massy ve formuli 1 se hovoří dlouho. Jeho odchod na konci tohoto roku od italské stáje Ferrari je daný. V sezóně 2014 jej nahradí stávající pilot Lotusu Kimi Räikkönen, který se tak vrátí do Maranella po čtyřech letech. 

Do závodnické penze se ale Felipemu Massovi ještě nechce. 32letý Brazilec začal okamžitě vyjednávat se švýcarským Sauberem, jehož barvy hájil již v sezónách 2002, 2004 a 2005. Na pořadu dne byla také možná výměna kokpitu s Kimim Räikkönenem a Massův přestup k Lotusu. 

Nejpravděpodobnější se ale momentálně zdá podpis smlouvy s týmem Williams, kde by Felipe Massa měl nahradit nespokojeného Pastora Maldonada. Podle německého časopisu Auto Bild je prý dokonce již rozhodnuto. 

Pastor Maldonado se netají tím, že je nespokojený s výkonností monopostu Williamsu a že by rád předčasně ukončil smlouvu s britskou stájí. Na toto téma jednala v Caracasu výkonná ředitelka týmu Claire Williamsová s venezuelskou ropnou společností PDVSA, která je hlavním sponzorem Williamsu s roční dotací kolem 40 miliónů Euro a podle všeho se s tímto státním koncernem dohodla na několikamiliónovém odstupném pro svého jezdce. 

Tím se otevírají dveře do Williamsu pro Felipeho Massu, který sice není schopen přivést britské stáji tak silného sponzora jako Pastor Maldonado, ale i 10 miliónů Euro od brazilského Petrobrasu je zajímavých. Pokud je tedy smlouva uzavřena, jak píše německý Auto Bild, nastoupí Felipe Massa podobnou cestu jako jeho krajan Rubens Barrichello, který rovněž strávil závěr své kariéry v britském Grove.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud