9. ledna 2014 • 19:35

Z přepychového karavanu jezdců F1 je hotel za 265 tisíc za noc!

Autor: ixs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Sedmihvězdičkový hotel, šéfkuchař s Michelinskou hvězdou, vlastní tým číšníků 24 hodin denně, přístup k limuzíně, helikoptéře a užívání si široké škály luxusního vybavení. Tak vypadá přepychový karavan jezdců formule 1, z něhož se stal luxusní hotel, kde necháte za noc 265 tisíc korun.



Akademie žurnalistiky a nových médií Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto RAS
Dovolenkáře, kteří rádi tráví své volno pod širákem, ale nechtějí skončit ve stanu, by mohla zajímat možnost pronajmutí honosného karavanu. Tedy pokud mají osm tisíc liber (zhruba 265 tisíc korun) na noc navíc.

Luxusní karavan, který využívali piloti F1 jako Jacques Villeneuve nebo Jenson Button, je teď nabízen veřejnosti jako hotel. Hosté, kteří zaplatí tuto astronomickou částku, jsou po příjezdu obdarováni šampaňským a dárkovým košem.

Kdo dá 265 tisíc korun za noc, užije si v autobusu maximálního luxusu.
Kdo dá 265 tisíc korun za noc, užije si v autobusu maximálního luxusu.

Původně ho na míru pro Villeneuvea vyrobila americká firma Newell a ve své kategorii připomíná vůz F1. Celých 500 koní pomáhá motoru dosáhnout rychlosti až 160 km/h. Další superhvězda formulí, Jenson Button, karavan využíval mezi léty 2003 – 2011. Projezdil s ním celý svět i ve své vítězné sezoně v roce 2009.

Ztělesnění luxusního kempování a první milionový obytný vůz s rozlohou 46 m2 se může chlubit dvaačtyřicetipalcovou plazmovou televizí, plně vybavenou kuchyní v americkém stylu, šatnou, klimatizací, vytápěnou podlahou a samostatnou koupelnou. Od podlahy ke stropu je kůže a pojme až čtyři osoby.

Andrew Morris, vlastník společnosti, která noci v nestandardním hotelu nabízí, je na karavan náležitě hrdý: „Je to kus historie. Unikátní obytný vůz. Byl vyroben hlavně pro závodní okruhy v Evropě a stal se domovem jezdců F1,“ uvedl pro Daily Mail.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud