1. července 2013 • 12:35

Řidič autobusu, který se zasekl v cíli Tour: Byl první den v práci!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Z minuty na minuty se z něj stal nejsledovanější muž letošní Tour de France. Ne, není řeč o jednom z favoritů legendárního závodu, ale o řidiči autobusu australské stáje Orica GreenEdge. Ten se v sobotní první etapě zasekl v cílové bráně a nechtěně tak způsobil zmatky, které vyvrcholily hromadným pádem závodníků pár kilometrů před cílem. Nešťastný řidič Garikoitz Atxa, sám bývalý španělský cyklista, byl navíc první den v práci.



Kamery zachytily Atxu, jak si ve chvíli, kdy se se svým vozidlem nemohl hnout z cílového prostoru, bezmocně drží hlavu v dlaních. "Nevím, jestli jsem slavný nebo ne," říkal v neděli do kamery televize Eurosport.

"Cítím se hrozně, ale je to za mnou a v cíli se nikdo nezranil," omlouval se Atxa. V prostoru cíle se opravdu nikomu nic nestalo, ale smolný incident nepřímo zapříčinil hromadný pád pět kilometrů před cílovou čarou.

Když se autobus dlouho nedařilo odstranit, organizátoři už oznámili stájím, že cíl o tři kilometry posunou. A týmy to už oznámily závodníkům, kteří začali spurtovat, z čehož vyplynul ošklivý pád, do kterého se zapletl Alberto Contador, Tony Martin nebo Peter Sagan.

VIDEO | Podívejte se na kuriózní moment na Tour de France

"Byl to první den, kdy jsem řídil autobus, takže to nebylo zrovna dobrý start," vykládal smutně bývalý cyklista. "Ale doufám, že mi budou věřit i nadále. Zkoušel jsem spát, ale měl jsem v hlavě příliš myšlenek," svěřil se Atxa.

"Tým mě hodně podpořil a všichni na mě byli moc milí, jsem jim moc vděčný za všechno, co mi říkali. Co můžu říct jiného, než že mě to mrzí," omlouval se ještě jednou bývalý cyklista. Toho se zastal i šéf jeho stáje. Podle Matta Whitea Atxa jen plnil pokyny organizátorů.

To ovšem nic nezměnilo na tom, že jeho tým dostal pokutu 2 000 švýcarských franků (asi 45 tisíc korun).

Řidič autobusu stáje Orica Garikoitz Atxa se drží za hlavu ve chvíli, kdy se jeho stroj nemůže hnout zaseklý v cílové bráně první etapy Tour
Řidič autobusu stáje Orica Garikoitz Atxa se drží za hlavu ve chvíli, kdy se jeho stroj nemůže hnout zaseklý v cílové bráně první etapy Tour

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud