Ivo Pospíšil
23. května 2014 • 11:56

Titul bude pro Hamiltona jednoduchá hra, míní český pilot Král

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usiluje o to, aby se proti nim jednou střetl. Shání sponzory, aby mohl jednou jezdit formuli 1. Nyní však talentovaný český pilot Josef Král míní, že už je o tom letošním takřka rozhodnuto. „Mercedes má náskok,“ říká, a když si má vybrat mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem, volí jasně: „To, co Hamilton předvádí… zkrátka je na vrcholu.“ Vede jen o tři body, přesto má na svém kontě už čtyři výhry, zatímco jeho hlavní rival jen jednu.



Jejich vzájemný boj je hlavním tahákem současné F1: Lewis Hamilton vs Nico Rosberg – dvojička, z níž by měl při současné dominanci Mercedesu vyjít letošní mistr světa.

„Trochu jsem čekal, že se Red Bullu povede do Barcelony najít nějaké radikální zlepšení, jak se jim přiblížit, ale tu ztrátu má prakticky stejnou. Ani já si tedy už nemyslím, že by se jim podařilo ten náskok stáhnout,“ říká český talentovaný pilot Josef Král. Ten se zúčastnil slavnostního otevření hodinářství KOSCOM, největší prodejny hodinek ve střední Evropě, při kterém byly představené i dva monoposty formule 1. A u toho tedy nemohl chybět.

Král se aktuálně snaží získat finanční prostředky, aby se mohl do F1 dostat a na úkor toho vynechal i svou účast v šampionátu GP2. Když navíc vidí letošní rozložení sil v F1, má jasno, na koho vsadit.

Další Čech ve formuli 1? Král je blízko i daleko
Video se připravuje ...

Hamilton? Bude to jednoduchá hra

„Myslím, že to bude jednoduchá hra. To, co totiž Hamilton předvádí… je na vrcholu. Má talent, je rychlý, přizpůsobil jízdní styl, vyhovuje mu auto i pneumatiky, šetří palivo. To je optimální balík, kdy jezdec funguje na sto procent a má extrémně rychlé auto. Nevidím problém, aby vyhrál,“ říká.

„Hamilton v tuhle chvíli není ani pod tlakem, podařilo se mu vyhrát několik závodů… Rosberg je sice také systematický, ale chybí mu dravost, což dohání agresivitou, jezdí na hranicí auta a to je pak znát při rychlejší spotřebě paliva či degradací pneumatik,“ vysvětluje.

Zároveň však nepředpokládá, že by měla jejich vzájemná rivalita překročit nebezpečnou hranu. Soupeři? Ano. Nepřátelé. Ne. Už jen proto, že se ti dva potkávají na trati už od třinácti let.

„Myslím, že to proto u nich nedojde. Ty boje tam jsou od malička od motokár, mohou se snažit rozhodit, ale nebude to nic vážného. Ne, že by ve formuli existovalo něco jako kamarádství, ale i já mám v GP2 hodně známých, se kterými zajdeme na snídani, vozíme se z hotelu, ale na trati si nedáme ani milimetr. Jsou to specifické vztahy,“ dodává Král.

Josef Král při slavnostním otevření hodinářství KOSCOM
Josef Král při slavnostním otevření hodinářství KOSCOM

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud