Ivo Pospíšil
11. června 2014 • 10:55

Zklamal jsi mě, láteří Massa. Spadli jste z měsíce, diví se Pérez

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich vzájemná kolize nadělala hodně zlé krve. Aby ne, mohla skončit daleko hůř než jen provizorní kontrolou na ošetřovně. V přestřelku dvou zatvrzelých pilotů se změnilo vysvětlování Felipeho Massy a Sergia Péreze, kteří havarovali v závěru GP Kanady. „Zklamal mě,“ říká Brazilec a Mexičan se hájí: „Za to mohl on.“ Drsná kolize v rychlosti 300 km/h je stála boj o stupně vítězů.



Když se ti dva potkali na ošetřovně, moc vřelosti mezi nimi nepanovalo.

„Musel jsem si s ním promluvit. Hodně mě zklamal,“ říkal Felipe Massa po GP Kanady. „Řekl jsem mu, že se musí ještě učit.“

A Sergio Pérez jen zakroutil hlavou, otočil se a odešel. Přesně to samé si totiž zřejmě myslel o svém soupeři. Jejich vzájemná nehoda v GP Kanady je totiž mohla oba stát víc než body do pořadí MS.

Jelo se zrovna poslední kolo, když se Massa snažil svého soupeře předjet, dostat se na čtvrté místo a ještě zaútočit na třetího Sebastiana Vettela. Jenže po vzájemné kolizi v rychlosti kolem 300 km/h vyletěli oba mimo trať.

VIDEO: Kolize Massy a Péreze mohla mít horší následky

Brazilec, který ještě při výletu mimo trať se štěstím minul právě Vettela, čelil při nárazu přetížení 27G! „Není to poprvé, co do někoho najel při brzdění. Udělal to mnohokrát. Já doufám, že se poučí, protože tu jezdíme přes 300 km/h,“ zlobil se Massa a zastal se ho i šéf Williamsu, který dodal: „že s takovým doje..ým vozem, měl už být Pérez dávno v garáži.“ (narážel na jeho poškozené brzdy).

Jenže to Pérez odmítl. A nenechal si nic pro sebe.

„Nechápu to. V posledním kole jsem bránil svou pozici, když jsem najednou dostal ránu zezadu,“ vyprávěl. „Myslím, že nám nikdo nemusí radit, kdy máme odstavit vůz. Auto bylo navíc perfektně ovladatelné až do doby, než mě Felipe sestřelil. Řada jiných jezdců měla vozy v podobném stavu a dokončili. Jestli si tak někdo myslí, že lze takovou dobu držet za sebou oba Red Bully s doje..ým vozem, tak asi sletěl z Měsíce,“ vzkázal Pérez.

Každopádně trest dostal jen on, když odstartuje v GP Rakouska o pět míst horšího místa, než které si vyjede v kvalifikaci. „A to je ještě málo,“ dodal na závěr rozzlobený Massa.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud