21. června 2014 • 15:20

Vláda mercedesů prolomena. Kvalifikaci na VC Rakouska vyhrál Massa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska opanovaly na závodišti ve Spielbergu překvapivě vozy Williams. Vítězství vybojoval Brazilec Felipe Massa před stájovým kolegou Valtterim Botasem z Finska.



Poprvé v sezoně tak z pole position odstartuje jiný vůz než mercedes. Massa se v neděli postaví na první místo na startovním roštu poprvé od roku 2008.

Stáj Williams naposledy obsadila první řadu na roštu při německé Grand Prix před jedenácti lety. "Williams je zpátky na špici, zpátky připravený bojovat. Doufám, že je to po dlouhé době jen začátek nových možností. Chtěl bych se vrátit na bývalé pozice. Už je to strašně dávno, co jsem stál na pole position," řekl vicemistr světa z roku 2008.

Bottasovo druhé místo je v kvalifikaci jeho životním výsledkem. Možnosti naznačil už v třetím tréninku, který vyhrál. "Vyplácí se tvrdá práce. Zlepšujeme se celý rok a teď přišel takovýhle výsledek. Myslím ale, že zítra to bude jiný příběh. Máme před sebou těžký, velmi těžký úkol nechat za sebou mercedesy a taky další auta," řekl Bottas.

Vedoucí muž průběžného pořadí Nico Rosberg se musel spokojit s třetím místem. Jeho týmový kolega Lewis Hamilton dostal ve finále kvalifikace hodiny, nezaznamenal žádný změřený čas a odstartuje až z deváté příčky.

Kvalifikace na domácím okruhu se vůbec nevydařila úřadujícímu mistru světa Sebastianu Vettelovi. Německý pilot Red Bullu nepostoupil do závěrečné fáze a do závodu vyrazí z 13. místa.

Výsledky:

1. Massa (Braz./Williams) 1:08,759,
2. Bottas (Fin./Williams) -0,087,
3. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,185,
4. Alonso (Šp./Ferrari) -0,526,
5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,707,
6. Magnussen (Dán./McLaren) -0,756,
7. Kvjat (Rus./Toro Rosso) -0,860,
8. Räikkönen (Fin./Ferrari) -2,036,
9. Hamilton (Brit./Mercedes),
10. Hülkenberg (Něm./Force India) oba bez času.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud