Ivo Pospíšil
4. listopadu 2014 • 14:16

Před lety z McLarenu prchal. Nyní se tam prý Alonso vrátí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi letech zřejmě vstoupí do stejné řeky. Do té, z níž v roce 2007 tak rozhořčeně prchal. Podle serveru BBC míří španělský pilot F1 Fernando Alonso do McLarenu a podepsání smlouvy s ním je jen údajně otázkou příštích dnů. Měl by tam nahradit Jensona Buttona a možná z toho bude víc než angažmá na jeden rok. Nebo taky ne…



Už to trvá hodně dlouho. Fernando Alonso odchází z Ferrari, ale kam… Do Lotusu? Do McLarenu? Nebo úplně mimo šampionát F1? „Litujeme, že to trvá tak dlouho,“ omlouval se při poslední GP USA šéf McLarenu Eric Boullier.

Z chystaného šlágru o přestupu jednoho z nejlepších pilotů se tak v roli rodáka z Ovieda stává španělsky znějící telenovela. Na spoustu dílů, avšak stále s jednou pointou. Pointou v níž vám Alonso vždy řekne: „Mám skvělý plán. Všichni budou spokojení. Ale ještě chvíli počkejte.“

Teď tomu čekání má být konec. Podle BBC může být už v příštích dnech Alonso představen jako nová posila McLarenu.

VIDEO: Jak si Alonso v roce 2007 nesedl s Hamiltonem

„Alonso vyčkával, protože viděl ještě šanci navázat spolupráci s Mercedesem ve chvíli, kdy by ztroskotaly jejich námluvy s Lewisem Hamiltonem,“ vysvětloval pro BBC.

Jenže sázka na to, že ještě do konce sezony dojde mezi Hamiltonem a Rosbergem bojujících o titul k roztržce, byl omyl. Oba piloti už mistrovského týmu se po posledním závodě na sebe usmívali jako mírumilovní beránci, a světe div se: dokonce si podali ruce.

Kdepak tudy pro Alonsa cesta nevede a jeho prostor ve Ferrari už takřka zabral Sebastian Vettel. Proto prý raději zřejmě zamíří do McLarenu.

Tedy pikantně do týmu, z něhož před sedmi lety prchl po nevydařeném jednoročním angažmá, kdy nerozdýchal právě nástup ambiciózního Hamiltona. Koho by měl nyní mít vedle sebe? Dána Kevina Magnussena nebo protřelého zabijáka Jensona Buttona? Zřejmě Magnussena.

„Mistr světa z roku 2009 už totiž vedl jednání s Porsche ve vytrvalostních závodech, kde minulý rok podepsal i Mark Webber,“ vysvětluje BBC ohledně Buttona.

Jenže ani sázka na Alonsa nemusí být pro McLaren dlouhodobou jistotou. Údajně by totiž jeho dvouletý kontrakt měl obsahovat klauzuli, že v případě neúspěchu s novým motorem Honda, bude moci předčasně odejít. Bude tedy v jeho případě platit, znovu a lépe?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud