25. října 2015 • 16:37

Kvalifikaci F1 v USA vyhrál Rosberg, Hamilton dojel druhý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němec Nico Rosberg vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu USA formule 1, která se kvůli nepřízni počasí jela až dnes a navíc byla předčasně ukončena. Závěrečnou třetí část kvalifikaci už jezdci kvůli sílícímu dešti na okruhu v Austinu neabsolvovali. Šestnáctý závod sezony má začít ve 20:00 SEČ.



Rosberg porazil o 105 tisícin sekundy týmového kolegu Brita Lewise Hamiltona, který si může už dnes zajistit třetí titul mistra světa v kariéře. Německý pilot Mercedesu ovládl kvalifikaci jako v předchozích dvou Velkých cenách v Suzuze a Soči, kde však vždy slavil vítězství Hamilton. Pro něj hovoří i statistika v Austinu, kde vyhrál loni a v roce 2012, pokaždé po startu z druhého místa.

Třetí místo v kvalifikaci obsadil Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu. Pátý čas zajel Němec Sebastian Vettel s ferrari, který jako jediný s Rosbergem ještě může oddálit Hamiltonovu obhajobu titulu. Čtyřnásobný světový šampion však bude startovat až z 15. pozice, protože dostal penalizaci za již pátou letošní výměnu motoru.

Hamilton si dnes zajistí titul, pokud porazí Vettela o devět bodů a Rosberga o dva body.

Velkou cenu USA, po které může již Lewis Hamilton slavit titul, sledujte od 20:00 na iSport.cz v podrobné ONLINE reportáži ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud