19. února 2016 • 17:55

Ferrari představilo novou formuli. Tohle je vůz, se kterým chce titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Piloti stáje formule 1 Ferrari Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen se budou snažit ukončit nadvládu Mercedesu s vozem označeným SF 16-H. Monopost na novou sezonu představil italský tým dnes na své internetové stránce v online přenosu z Maranella a jeho aktéři nepochybovali o tom, že prezentují auto schopné získat titul. Vůz je do značné míry podobný loňskému modelu, na první pohled má jen zkrácenou a mírně vyvýšenou přední část.



"S tímhle autem můžeme dosáhnout a také dosáhneme velkých cílů," řekl Räikkönen. "Ano, má to být vítězné auto," přidal šéf týmu Maurizio Arrivabene a stanovil nejvyšší cíl.

"Loni bylo cílem alespoň třikrát vyhrát, to se povedlo. Letos musíme trochu přitlačit, takže je to titul. Víme, že konkurence je silná a nedopřála si zimní spánek, ale pro mě osobně by bylo velkým zklamáním, kdybychom s tímhle autem nebyli schopni mercedesy trvale porážet," uvedl Arrivabene.

Monopost Ferrari pro sezonu 2016
Monopost Ferrari pro sezonu 2016

Ferrari čeká na titul od roku 2007, kdy jej získal při předchozím angažmá Räikkönen, o rok později ještě stáj vyhrála Pohár konstruktérů, od té doby zaostává. Konkurenční Mercedes dominoval posledním dvěma sezonám, v nichž vyhrál 32 z 38 závodů, Ferrari naproti tomu jen tři a všechny vloni zásluhou Vettela.

"Loni jsme zaznamenali velký pokrok a doufáme, že tohle auto bude dalším krokem k tomu, abychom byli opravdu konkurenceschopní," řekl technický ředitel James Ellison. "Vytvořili jsme v posledních letech mnoho ferrari, ale tohle je rozhodně to nejlepší," konstatoval vrchní designer Simone Resta.

Na pilotech teď bude, aby optimistická slova potvrdili na trati. Také se hned po prezentaci vydali na cestu do Barcelony, kde se v příštím týdnu uskuteční první oficiální testy. "V pondělí večer už budeme moci říct mnohem víc než jen to, že to auto je pěkné," řekl oproti ostatním trochu rezervovanější Vettel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud